Peotoidud  » Jõulud

Maasika ja valge šokolaadi kook

Keskmine hinne: 3.52 Allikas: 100 rooga
Maasikate asemel võid kasutada ka teisi värskeid marju. Et kook ikka hästi koos püsiks, kasuta paksu topsides müüdavat hapukoort või prantsuse koort ehk créme fraiche´i.
Kogus: 1 portsjon
Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata või ja lisa fariinsuhkur. Sega juurde küpsisepuru. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Puhasta maasikad ja lõika neljaks. Kata küpsisepõhi maasikatega. Sulata kuumaveevannis šokolaad. Sega juurde hapukoor. Lisa vahustatud vahukoor. Vala segu maasikatele. Tõsta kook külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö. Enne serveerimist puista üle kakaopulbriga ja kaunista maasikatega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maria 30.juuli 2013 10:11
väga hea varjant on ka tumeda shokolaadi ja vaarikatega :)
Naade 27.apr 2013 14:30
Mulle maitseb veel rohkem, kui pool kattest teha tumeda šokolaadiga (70% kakaod).
zanna 02.dets 2012 11:27
Kook nüüd külmikus. Kõik läks plaanipäraselt: shokolaad sulas hästi (mikrouunis), vahokoor ei läinud võiks. Eks näis, mis välja tuleb, olen põnevil, sest pole sellist kooki varem teinud! Kui ei tahku, panen õue - ikkagi talv ju, külmem kui külmkapis :)
bersan 09.nov 2011 16:59
Super!
Jupi 11.okt 2011 10:26
Kas keegi on proovinud teha ka toorjuustuga? Vahukoos, pool soovitatud hapukoore kogusest toorjuustu ja teine pool hapukoort. Kas selliselt võiks maitse ok olla ja ehk taheneks ka paremini?
küsimärk 27.sept 2011 12:50
Maria, kas vahukoore ikka korralikult ära vahustasid?
küüslauk 24.juuli 2011 03:10
prantsuse variant on parem! maasikad vahukoor http://static.exoc-
lick.com/ban-
ners/92932/3-2-1-
97c-
300x250qdfgdf.gif -
viimase
peal,mõlemad jäime rahule!:A
Maria 29.apr 2011 20:27
Kasutasin 30% hapukoort, aga pärast 4h külmikus olemist, on kook totaalselt vedel. Jumal tänatud, et täna õhtul külalised ei tule, ehk öö jooksul ikka taheneb. Kuidas aga retsepti autoril 3h tahenes, tahaks teada?!
tuisuplika 06.veeb 2011 17:12
k6ige parem kook! olen seda teinud ikka v2ga v2ga palju kordi... SOOVI-
TAN!
nipitiri 21.dets 2010 15:03
nt zelatiini kasutada natuke:) see aitab k6veneda koogil,
Hing 20.dets 2010 21:55
hapukate kirssidega on see kook veel parem..keele viib alla!
Karin 25.juuli 2010 14:18
aga mis peaks siis teisiti tegema, et see ikka tahkuks seal peal. Millest see oleneb?
bersan 21.jaan 2010 12:54
Väga, väga maitsev!
tuisuplika 12.sept 2009 15:59
k6ige parem kook 8ldse! mul ainult seda n6utakse, ei saa enam muid kooke tehagi sest ainult seda tahetakse. Soovi-
tan soojalt seda kooki teha. viib keele alla...
LIISI 06.juuli 2009 17:37
Supper hea kook aga hapukoore asemel võiks panna toorjuustu:)
Anna-Liisa 25.juuni 2009 22:03
Väga maitsev! Mulle tundus, et see kreem, mis peale käib, ei tahtnud hanguda, seepärast hoidsin kooki mõnda aega sügavkülmas.
Mäksu 10.mai 2009 11:57
See on fantastiliselt hea .
Sonera 02.mai 2009 22:40
Ei ütleks et ?okolaadi on jube sulatada. Ise sulatan kas mikroahjus, madalal võimsusel, vahel segades. Või kui viitsin kapsit välja tõsta, siis on mul selleks spetsiaalne ?okolaadisulataja. mikllega pole apsoluutselt probleemi :D
kristin 02.mai 2009 17:46
?okolaadi sulatamine on lihtsalt jube !
triin 13.veeb 2009 09:46
kas maasikad võib asendada külmutatud maasikatega?
kersti 28.dets 2008 20:02
lihtne teha ja kõigi lemmik.. väga hea
viktoria 03.dets 2008 19:35
jumalik kook soovitan proovida!
poco 04.aug 2008 12:13
Tegin seda kooki magustoiduna, samuti väga hea! http://njammdzhemm.b-
logspot.com/2008/08/-
koogist-
magustoiduks.html#-
links
Potsake 14.juuli 2008 09:27
Üli hea kook, digestive küpsise põhi maitseb nagu halvaa...
muumy 04.juuli 2008 15:24
Mulle ka VÄGA maitses :P
12