Peotoidud  » Jõulud

Šokolaadi-mandlikook

Keskmine hinne: 1.75 Allikas: 100 rooga
Rohkelt mandleid ja šokolaadi sisaldavas koogis ei ole grammigi jahu. Naudi väikeste tükkidena tassi kohvi kõrvale.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Kata 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri küljed võiga. Vahusta toasoe või 1,5 dl suhkru ja fariinsuhkruga vahule. Eralda munavalged kollastest. Sega munakollased ükshaaval võivahu hulka. Munavalged pane eraldi kaussi. Purusta mandlid ja haki šokolaad suure noaga tükkideks. Lisa mandlid ning šokolaad munavahule. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa 0,5 dl suhkrut ja vahusta veel. Sega taina hulka esmalt pool munavalgevahust ning seejärel ka teine pool. Vala tainas vormi ja küpseta ahjus 150°C juures 50-60 minutit. Lase jahtuda. Serveerides puista üle tuhksukruga või kaunista värskete maasikate või lilleõitega või köögiviljanoaga tõmmatud šokolaadirullikestega. Retsept on mõeldud kümnele inimesele.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Lota 04.okt 2009 11:13
Suurepärane kook. Teisel korral vähendasin või kogust 50g võrra , sest täpselt retsepti järgi tehes jäi väga rasvane ja tavalist suhkrut panin taignasse 100g ja munadele ainult 1 spl täie, sest liiga lääge sai. Parim kui saab öö jagu seista või paar tundi külmas, siis näeb samasugune välja nagu pildi peal.
1