Peotoidud  » Jõulud

Šokolaadi-mousseetort

Keskmine hinne: 4.09 Allikas: 100 rooga
Kahe erineva šokolaadiga tort on kui magustoit - kattekiht koosneb kahest erinevast šokolaadivahust. Selle valmistamiseks on küll vaja veidi aega ja kannatust, kuid tulemus on seda väärt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Vahusta munad suhkruga. Sega hulka nisu- ja kartulijahu ning kakaopulber. Vala vormi ja küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni põhja tikuga torgates jääb tikk kuivaks. Lase jahtuda, võta vormist välja ja lõika pooleks. Immuta mõlemad pooled kohvi-viskiseguga. Heleda mousse valmistamiseks sulata šokolaad vesivannis ja vahusta ükshaaval hulka munad. Sega vähehaaval hulka vahustatud vahukoor. Pane hetkeks külmkappi. Valmista tume mousse samal viisil ja pane võimalusel samuti hetkeks külmkppi. Tordi kokkupanekul pane pool tordipõhjast lahtikäiva vormi põhja, määri peale pool heledast mousseest ja pool tumedast. Pane peale teine pool ja toimi samamoodi. Tõmba suurema noaga pealt siledaks ning pane vähemalt neljaks tunniks külma. Kaunista vahetult enne serveerimist. Retsept on mõeldud kümnele inimesele.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nimeline 20.veeb 2014 13:54
Mis valgest shokolaadist te räägite? On ju tumeda shokolaadi kiht ja siis tavalise piimashokolaadi kiht. Valget shokolaadi sinna ei käi.
nipi 20.jaan 2014 00:00
No ma ei saa aru,mis asi see on? Mul jäi sammuti valge šokolaad nii vedelaks....
Pyari 19.okt 2012 20:01
Väga maitsev tort, ei ole midagi lääget. Soolasesõprade jaoks ehk on lääge, aga ei midagi erilist magusasõbrale. Valge kreem jäi tõesti vedel, aga teine tuli väga õige ja hea. Nähtavasti tuleks hoida mune tund aega vähemalt toatemperatuuril, et need jõuaksid väheke soojeneda ja kuuma ?okolaadi sisse lüües muudaksid seda tahkemaks. Valge kreem saigi otse külmkapist võetud munadega, aga tume kreem soojade munadega. Piimasoksi panin pooleks valge soksiga ja teine osa oli fazeri pähklisoksiga. Pähklitükid sees mõjusid mõnusalt.
metsaline 09.veeb 2012 10:29
vaatan ja mõtlen kas kirjutada oma arvamus või kaob taas.mina loodan hetkel paremat ja seega lisan oma arvamuse.kui kasutada ühe ?okolaadikreemi kihi tegemisel valget ?okolaadi tuleks silmapaistvam .valik jääks igaühe enda otsustada kumba asendada.
bellus 08.veeb 2012 19:39
halloo, neile, kes tagantjärele uuesti või hoopis alles püüavad seda kooki teha. moussee jääb piisavalt pooltahe-vedel juba tehes, kui tehes ikka mõistust jagub: sokolaad sulatatakse, seega munade vahustamisel sellesse on sokolaad veel soe! (vastasel juhul ta hangub uuesi ära ja te ei vahusta sinna midagi), kuna muna temperatuur on madalam sokolaadi omast, taheneb juba esimese muna lisamisel segu (liiatigi seob munakollane piisavalt). seega munade lisamise järel on pigem võimalus, et segu on liiga tihe/jahtunud, et lisada vahukoor (ja seda otseloomulikult vahustatult) ja vahukoor ei vahustata sisse , vaid segatakse ettevaatlikult. kes teeb õrnemat ja kohevamat segu, vahustab munavalge eraldi. jõudu
k. 08.okt 2010 18:14
nämm;)
adekesekene 31.mai 2010 12:56
oli jah keeruline saada neid ?okolaadikihte üksteise peale, kuna hele oli oluliselt vedelam, kuigi lisasin ka vahukoorepaksendajat nagu eelpool soovitatud. Minu koogil need kihid igaljuhul nii selgesti eristatavad kahjuks ei tulnud. Muidu oli väga maitsev, aga ka väga rammus. Sobib ideaalselt kange kohvi ja väikese konjaki kõrvale.
Mari 13.veeb 2010 19:40
võib kasutada vahukoore tugevdajat. see peaks aitama koogil koos püsida:)
soolaja 20.jaan 2010 20:01
Ma üldse imestan, kuidas need kihid paksenevad, kui neis zelatiini pole. Sarnaseid kooke (vahustatud munade ja vahukoorega) olen teinud kordi, aga alati zelatiiniga. Proovosin õpetust mööda seda praegust, aga hele mousseekiht jäi liiga vedelaks. Tumeda tegin väga tumedast shokolaadist - 70% kakaosisaldusega, see tuli mõnus ja paks. Huvitav küll, kas vahe ongi kakaosisalduses, et üks kiht paksem sai? Muidugi kui kaks kihti olid erineva paksusega, siis neid üksteise peale määrida oli raske ning kook ei tahtnud koos ka püsida. Maitse iseenesest oli väga hea.
Trinzake 15.okt 2009 10:31
Väga hea kook, kõik kiitsid! Tagant järgi tekkis mul hoopis see mõte, et ei ole ju väga ohutu kasutada koogis mune kui seda ei kuumutata. Ka suurtootjate munades avastatakse aeg-ajalt salmonellat ja mitte ei tahaks kogu seltskonda nakatada... Seetõttu pole kindel kas ma teist korda seda enam teeksin.
Joanita 08.okt 2009 14:00
Jube hea kook, mu tuttavad on lausa hullud selle järele, kui seda teen. Ainult et peale külmutamist (ikka vähemalt 12 tundi) jäävad mousseekihid alati ikka poolvedelaks ja kook vajub mõningal määral koost. Teen kõik täpselt nagu peab ning järgin ka nõuandeid, mida mulle selle probleemiga seoses siin portaalis anti, aga ikka sama jama. Nüüd mõtlen järgmine kord panna sisse veidi ?elatiini. Mis teised sellest arvavad? Ära see ju rikkuda ometi midagi ei tohiks??
kaisu060 10.sept 2009 14:24
Välimus on väga uhke aga jube rammus, ühe tüki lõpetamisega nägin ikka kurja vaeva. Magusasõpradele sobib imehästi
Mari 28.aug 2009 15:16
superhea..tõeline maiuspala maiasmokkadele:P
NurrMarta 08.aug 2009 11:33
Anni - "munade sisse vahustamise" all mõeldakse juba kausis olevate ainete (antud juhul shokolaad) vahustamist, lisades vahustamise ajal kaussi eelnevalt vahustamata munad. Võid munad lüüa otse koorest taignasse. Aga ükshaaval, iga kord segu jälle ühtlaseks segades/vahustades. Kui munad korraga lisada, siis on seda vedelat munamassi nii palju, et see ei segune enam muude ainetega. Aga koogiretsepti oled hea valinud :) Jõudu!
Anni 08.aug 2009 09:06
Vahusta ükshaaval sisse munad?St,et segan ükshaaval munad sisse või ikka peaks enne muna vahustama?
Meister 15.mai 2009 15:47
Väga hea kook, kuigi ka mina kartsin alguses, et see heledam moussee kiht jääb liiga vedel. Väga rammus kook!
Atsinna 15.mai 2009 09:14
Kindlasti sobivad kompotikirsid, aga nõrutad enne ?okolaadisse kastmist korralikult.
kaisu060 14.mai 2009 15:39
Huvitav kas kompoti kirsid sobivad ka sellele tordile?
Sinilinnuke 30.dets 2007 14:36
Sai ka jõululauale tehtud see koogike. Ise-enesest tuli kõik hästi välja, kuid minu jaoks oli see nii ülimagus et oli raske süüa ja muidugi tagantjärele tuli meelde et brändi jäi panemata. Võibolla ka sellepärast oli ülilääge mekk asjal. A muidu külalistele väga maitses, toppisid veel jäätist peale. Ju siis oli vähe rammus :)!
inell 03.jaan 2007 00:43
Sai kord tehtud ja olin päris rahul, tegemisel tundusid mousse kihid küll vedelad, kuid mida rohkem tort seisis,seda paremaks see muutus. Soovidan:)
1