Peotoidud  » Jõulud

Ahjus küpsetatud seakoot

Keskmine hinne: 3.94 Allikas: 100 rooga Autor: Harri Ilves
Ahjus küpsenud tagakoot koos hapukapsa ja ahjukartulitega näeb laual vägagi efektne välja. Selles retseptis võib toore seakoodi asendada ka suitsukoodiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Pese ja kuivata koot. Kuumuta potis 2 liitrit vett, lisa sool, terapipar, nelk, kooritud sibul ja loorberileht. Keeda kooti mõõdukal kuumusel 1 tund. Keetmise ajal eemalda tekkinud vaht. Tõsta koot katlast ja tee terava noaga liha pealispind ruuduliseks. Pista roog ahju ja küpseta 1,5 tundi või kuni liha sisetemperatuur on 72°C. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
aivar 07.okt 2014 16:59
kui kõrge peab praeahju temperatuur olema?
ülo 20.dets 2013 18:09
Pärast keetmist nahk maha ja noaga rasuosa ruuduliseks, mis siis karamelliseerub.
Viljar1000 05.nov 2012 15:38
Aga sinep?! Kuidas saab kooti teha ilma, et seda sinepiga ei hõõruks sisse. Ai ai ai. :O
Roxy89 17.okt 2010 19:09
Hea viis seakoodi valmistamiseks ahjus. Liha jääb mõnusalt mahlane ja pealt üleni pruun.
memmeke 25.okt 2008 17:41
Olen küpsetanud tavaliselt 220 kraadi juures kuskil 1 tunniga on valmis,vahepeal olen ka kastnud rasvaga pealt ja pööranud teist külge koodil.MUIDEKS VÄGA MAITSEV ON.
Ave 03.okt 2008 18:09
Kas teab keegi öelda ,mis temperatuur võiks olla parim selle koodi küpsetamiseks ahjus?
1