Peotoidud  » Jõulud

Šokolaadi-piparmündikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Lummavalt piparmündimaitseline šokolaadikook on nimest ja välimusest hoolimata vähese kalorsusega.
Kogus: 10 portsjonit
Küpseta koogipõhjad. Selleks sõelu jahu ning lisa sooda, sool, suhkur ja kakaopulber. Lisa majonees, vanillsuhkur ja vesi ning sega hästi läbi. Jaga tainas kahte võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta ahjus 175°C juures 25 minutit. Keera ahjus kuumus maha, võta põhjad välja ja lase 10 minutit jahtuda. Laota šokolaad (või kommid) ühele põhjale ning tõsta see sooja ahju tagasi. Lase šokolaadil 3-5 minutit sulada ja võta siis ahjust välja. Vajadusel määri šokolaadikiht noaga ühtlaseks, tõsta peale teine põhi ning lase jahtuda. Glasuuri valmistamiseks sega kastrulis kakaopulber, suhkur, piim ja või. Lase segu pidevalt segades keema, siis vähenda kuumust ja kuumuta veel 3 minutit. Võta pliidilt, lase 3 minutit jahtuda ning sega hulka vanillsuhkur. Määri jahtunud koogile. etsept on mõeldud kümnele inimesele.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maarja 26.jaan 2014 12:25
Väga söödav tort. Ainuke mida muudaksin oleks alumine põhi (immutaks ntx mahlaga). Külalised kiitsid torti.
sapsuke 06.okt 2012 18:52
Üli hea olen teinud juba mitu korda. kõik kiidavad!
mina 12.apr 2012 21:16
üli hea
tupsuke17 12.veeb 2012 14:45
Väga maitsev kook. Mina panin majoneesi asemel hapukoort ning ka vahele tegin hapukoorest magusa kreemi (hapuoor, suhkur ja tiba vanillisukrut). Kreem teeb koogi veelgi mahlasemaks ning ka lõikepind jääb ilusam.
kaidi 07.juuli 2011 11:06
väga hea kook, piparmünt sobib hästi, aga võiks lisada ka kohupiimapastat ja marju vahele.
urzy 17.mai 2011 22:46
Ülihea kook
briku 31.jaan 2011 18:27
ma ei usu et varikad mina olen soonud ja väga hea oli ja nuud tahaks ise ka teha
mann 17.jaan 2011 18:18
Kas piparmünt sobib koogi sisse hästi? tahaks väga teha, aga äkki sobiks midagi muud vahele paremini nt vaarikad?
?okohoolik 02.jaan 2011 15:29
Väga hea kook tuli! Ainult glasuur tuli veidike liiga mõru, kasutasin Vilma kakaopulbrit. Seetõttu soovitan glasuuris kasutada magusat kakaopulbrit, aga taignas Vilma kakaopulbrit.
ff 30.nov 2010 16:04
Tuli väga hea kook . mõnus ja magus. kuid neile, kellele magus eriti ei maitse, neile ei soovita. Kui piparmünti ka eriti ei taha, siis ei soovita piparmündi shokolaadi panna kuna minu arust lööb see maitse üle . :P
principleg 16.juuli 2010 12:32
peale koogi valmimist vajalik hoida külmas ka kui alles õhtul hilja vaja kooki transportida`?
ellu 27.juuni 2010 16:06
Kas siia on vaja panna magusat kakaopulbrit või tavalist vilma kakaopulbrit?
küpsetaja 05.juuni 2010 17:48
mm , vägaväga hea oli ;)
katu 24.apr 2010 20:52
ka sooda asemel sobib ka küpetupulber?
Maiasmokk 19.veeb 2010 17:12
Lemmik kook :Y:D
kriips6 01.veeb 2010 20:54
mul tuli tainas nätske :(
Hindaja 19.jaan 2010 12:32
Väga hea kook ja mida rohkem mu lemmik-komme vahel, seda uhkem... Aga peab jälgima et põhja üle ei küpseta, siis läheb see tõesti kõvaks ja kuivaks.
NupsikMusi 12.jaan 2010 19:44
ülihea
Sirettttt 31.dets 2009 21:20
*glasuur
Sirettttt 31.dets 2009 21:20
Täpselt selline nagu arvasin hea , mõnus ja põhi tuli täpselt õige - klasuur ainult tuli natuke vedel aga sai hakkama :D!
Miki 19.nov 2009 19:41
Ei vastanud ootustele. Põhi tuli üpris kõva ja ei olnud eriti hea. Lootsin palju enamat.
Koidu 27.sept 2009 22:03
katsetasin ka seda kooki ja tundub et rahvale meeldib, natuke rammusavõitu on, aga maitseelamuse saab väga hea.
Kiku 01.sept 2009 12:41
hästi-hästi hea kook soovitan KÕIGILE!:):Y:)
anete vihm ja tuule laine 26.aug 2009 20:24
you you väga hea kook
anete vihm ja tuule laine 26.aug 2009 20:24
super lihtsalt nii võrratu kuigi ei ole maitsenud
12