Peotoidud  » Jõulud

Kohupiimatort valge šokolaadiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Pärast jõule saad selles suursuguses tordis ära kasutada järelejäänud piparkoogid. Parim šokolaad selles tordis oleks tervete sarapuupähklitega valge šokolaad.
Kogus: 12 portsjonit
Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Täidise valmistamiseks tükelda šokolaad ja sulata paksupõhjalises potis nõrgal kuumusel. Vahusta vahukoor, sega kohupiima, vanillsuhkru ja sulatatud šokolaadiga. Vala segu vormi ning hoia külmkapis vähemalt 5 tundi kuni üleöö. Retsept on mõeldud 12 inimesele.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 31.okt 2012 16:31
:):):):):):):):)
effpeff 19.juuli 2012 00:25
Supper.lemmik kook. Tarretub ilusti ka vähema shokolaadi ja paari tunniga külmas.vahele saab vastavalt maitsele nt mustikaid panna. Põhja teen alati kombainis purustatud digestive küpsistega ja rohkema võiga ning kindlasti põhi eelküpsetada. Muinasjutuline kook.
metsaline 02.märts 2012 08:57
seda võid teha pudrunuia (puust-selline vanaaegsem)või siis pudelipõhjaga.kui tahad peenemat siis käi taignarulliga veel üle .köögikombain teeb minumeelest ikka lausa jahuks kui just pisut ainult lasta.ise kasutan alguses kirjeldatut,või muudab massi ise pehmemaks.
mina 01.märts 2012 15:36
kui peenikeseks need küpsised tuleb purustada ja millega te seda teete .
Indrek 19.sept 2011 23:41
Tarretus kenasti ja jäi tõeliselt mõnusalt kreemikas, aga 800g kohupiimapastat (kasutasime tegelikult samas mahus toodet nimega Valio Alma rasvatu kohupiimakreem) ja 600g Kalev White shokolaadi on liig. Tuli magus ja väga rammus ning 24 cm koogivormis jäi kuidagi kõrge. Järgmine kord paneks retseptis ette antud kogustest ainult pool kohupiimakreemi ja pool shokolaadi ning enne kreemi peale valamist sobiksid põhja katteks punasõstrad. Siis oleks täiuslik, kuna on parem serveerida, kergemini söödav oma niigi rammusa koostise tõttu ning hapukad marjad tasakaalustavad valge shokolaadi magusat maitset.
Indrek 18.sept 2011 21:41
Tehtud ja tarretub nüüd külmkapis. ?okolaadiks 3x Kalev White 200g ja piparkookide asemel Digestive küpsised. Hinnaks tuli ligi 10 eurot.
Hindaja 09.nov 2010 19:22
tere tegin selle retsepti järgi ja lisasin juurde toorjuustu ja katteks peale viskasin lusikaga tumedat sokolaadi . vahele puistasin mustikaid .päris hea
mimmi7 22.apr 2010 09:44
Olen seda kooki väga palju teinud, tarretumisega on see nipp, et tuleb kasutada rasvatut kohupastat.
Mai 09.märts 2010 19:22
Väga mõnus! Panin vähem valget shokolaadi- 400gr. Tarretus ilusasti ära küll. Küpsetasin küpsisepõhja mõned minutid 200 kraadi juures ja väga hästi andis lõigata :)
_leevike_ 02.jaan 2010 09:52
Fantastmaitsev kook!
Triin 01.jaan 2010 13:56
Hinne ka:)
Triin 01.jaan 2010 13:55
Tegin selle koogi just aastavahetuseks ja kõik kiitsid! Pidi väga mahe ja eriline olema! Ma kasutasin Kalevi valget mustika ?okolaadi(Y) ja tarretus kõik kenasti:) Meie pere lemmik tort:);)
Kohvihoolik 29.dets 2009 21:33
Panin 300 grammi piparkooke ja ca 100g võid. Täidise jaoks kasutasin kilo ricotta kohupiima. Kurnasin kohupiimast üleliigse vedeliku välja. Siis lasin kohupiima läbi köögikombaini, kasutades selleks hakkliha tera, et kohupiim saaks hästi kreemjas, paks ja tugev. Valget ?okolaadi kasutasin ainult 400g. Jõhvikate/pohlade puudumise tõttu kasutasin serveerimisel mustikaid. Lasin siis ca 24 tundi külmikus seista ja kokku sai ilus, tahke ja maitsev kook:)
NAAJ 27.dets 2009 18:53
Mina olen alati küpsisepurule lisanud natuke rohkem võid kui retseptis ette nähtud ja siis põhja küpsetanud umbes 8-10 min 180-200 kraadi juures. Põhi jahutada ja siis täidis peale panna. Sellisel moel jääb põhi tahkem ja annab kenasti tükkideks lõigata.
Kertu 25.dets 2009 20:02
väga maitsev, kuigi põhi jäi tõesti veidi purune. õnneks tõsta kannatas, järgmine kord peab lihtsalt võid veidi rohkem panema. serveerisin hapude külmutatud pohladega. kaunis ja pidulik kook ehtis meie jõululauda.
diinah 04.dets 2009 23:17
mhh, aga äkki sobivad pohlad, ei ole nii hapud...
diinah 04.dets 2009 23:15
jõhvikad maitsevad mulle tohutult,aga selle tordi peal.. ma ei tea, äkki on maitsekontrastid liiga erinevad - magus ja väga hapu üheskoos. samas tean ühe firma torti, millel koostises on kohupiim, valge ?okolaad ja jõhvikatarretis. see on mu lemmiktort üldse. aga proovi ja anna teada kuidas oli. äkki proovin ka;)
johanna 04.dets 2009 22:48
kas sinna näiteks jõhvikad sobiksid peale?
Secu 16.nov 2009 17:12
Väga, väga, väga hea ! Kuna segasin piparkoogid sulataud võiga, siis põhi jaäi tiba rabe, aga sõime siiski sõbrannadega!
täpike 18.okt 2009 13:06
mina olen seda teinud 3 korda ja igakord on korralikult ära tarretanud ja sokolaadi olen pannud sisse pool kogusest valget ja pool piima ?okolaadi.Kook on imehea tulnud.
kirsitar 14.juuni 2009 16:13
tegin ka täpselt retsepti järgi ja mul ka ei tarretunud ikka üldse. muidu ka oli ikka üleliia magus ja rammus. lõpuks keegi enam üldse ei tahtnud ja nõnda jäi päris seisma ning läks hukka.
TRINKA 09.apr 2009 15:02
MINA KAKS KORDA TEINUD JA POLE KORRALIKULT ÄRA TARRETUNUD:(
Krissukas88 30.märts 2009 14:55
Eriti ei meeldinud, tume shoks tegi liiga mõrudaks. ?elatiini oleks võinud välja jätta. Kes rääkis, et mass liiga vedel jääb?! Teen kunagi veel, aga siis pisut teistmoodi.
Krissukas88 26.märts 2009 14:26
Kraam ostetud, täna õhtul teen. Piparkooke poes pole :( Teen ka digestive küpsistega põhja ja valge shoksi asemel panen tumedat. Kohupiima panen 500g, 300g tumedat shoksi ja lisan veel kreeka pähkleid. Igaks juhuks lisan 4tl ?elatiini ka. Ei saa ju halb tulla, head asjad kõik sees! :P Eks ma siis laupäeval annan teada kuidas maitses! ;)
marinelli 02.märts 2009 14:55
maitse superhea, aga minul ta küll ära ei tarretunud. piparkookide asemel panin soome kaerahelbeküpsiseid, kuna piparkooke lihtsalt polnud poes. Hoidsin 24 h külmas....Valasin siis kaussi ja sõime nagu tavalist magustoitu. Zhelatiini lisamine pole paha mõte!
12