Peotoidud  » Jõulud

Kohupiima-rosinakook

Keskmine hinne: 3.8 Allikas: 100 rooga
Leota rosinaid õunamahlas või tilgas rummis vastavalt sellele, millises vanuses seltskonnale kooki küpsetad ja millist maitset eelistad.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Leota rosinaid enne koogi tegemist vähemalt pool tundi õunamahlas või rummis. Kuumuta ahi 175°C-ni. Põhja tegemiseks vahusta muna suhkruga. Lisa sulatatud või. Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja kaerahelbed. Sega munavahu hulka. Suru tainas 24-26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Sega katteained omavahel ja vala vormi. Küpseta 45 minutit või kaunilt kuldpruuni vävuseni. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mimm 11.jaan 2014 18:40
Mul juhtus sama, mis siin eespool - enne kui olin taibanud, et ainult rosinad täidisesse lisada, olin juba rosinad koos õunamahlaga täidisesse kummutanud. Tõesti oli väga vedel. 175 kraadi juures 45 min ei juhtu mitte midagi. Lasin ikka oma 1,5 h, kusjuures lõpuks lasin max temperatuuril mida ahi võimaldas (250 kraadi) ja passisin juures kuni kuldseks tõmbus. Lõpp hea, kõik hea - kook tuli nagu täiskuu ja väga-väga maitsev:)
KaiLy 11.okt 2012 20:04
Mina tegin seda natukene omale meeldivamaks jätsin välja kaerahelbed, rosinate leotamise õunamahlas või rummis.. Ülejäänud tegin samamoodi ja täitsa hea tuli :)
Ly 10.juuli 2011 13:31
soovitan soojalt selle 2dl õunamahla jumala eest kohupiima sisse mitte lisada (peale ligunemist valage minema) ! Sest pasta on niigi liiga vedel koos munaga ja muidu ei küpse ära. Kui nii toimite, tuli kook väga hea ;)
meri 22.apr 2011 13:57
Kas kohupiimapasta ikka küpseb ära ? Vedel ei jää :)?
kokk 19.veeb 2011 07:42
Kalakesele: 1,5dl rosinaid oleks päris keeruline leotada 2 spl mahlas?! ja kusagil ei ole öeldud, et see "rosinaleotusmahl" tuleb koogi sisse kallata! "Rosinaid tuleb mahlas leotada" nii on kirjas! Samas on ka väga keeruline sama kogust rosinaid 2 spl rummis leotada! Veidike loogilist mõtlemist ja kook saab maitsev!
kalake 10.okt 2010 15:24
Kas see 2 dl õunamahla on retseptis viga? S.t peaks olema 2 spl? Valasin selle suurte kahtlustega koos rosinatega taignasse, aga see jäi ikka väga vedel. Kui kogus on õige, aga õunamahla ei tohiks katteainete hulka valada, siis tuleks retsepti sõnastust parandada. Kindlasti ei saa sel juhul seal kirjas olla "Sega katteained omavahel ja vala vormi." Huvitav, et varasemad küpsetajad pole selle kohta midagi kirjutanud...
runcis 05.veeb 2010 22:19
Kohupiimakook nagu kohupiimakook ikka...Polnud päris minu maitse.
Eikely 30.jaan 2010 22:44
Väga maitsev kook tuli - kohe esimesel katsel! Soovitan! :)
Katja 10.mai 2009 07:37
See kook on aegade parim kohupiimakook. Nii kui ahjust välja võtad, on see pealt nii sile ja sellise kollaka ilusa värvusega.. Ja maitse viib keele alla. Tõesti hea.. Ja see on isegi rohkem kui 8 inimesele. :)
keelly 24.juuli 2007 21:08
väga maitsev kook:)
1