Peotoidud  » Jõulud

Plaadikook kohupiima ja õuntega

Keskmine hinne: 3.62 Allikas: 100 rooga
Lahja keefiripõhjaline kohupiima-õunakook maitseb parim kodumaiste hapukate õuntega ja ahjusoojalt. Katte hulka võib lisada ka väheke hapukoort, mis teeb koogi veelgi hõrgumaks. Kes loeb kaloreid, saab teha koogi ka koort lisamata.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega tainaained omavahel, kalla väiksemale ahjuplaadile ja määri noaga laiali. Puhasta õunad, lõika õhukesteks viiludeks, laota tainale ning puista peale suhkrut ja kaneeli. Vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiim ning soovi korral ka hapukoor. Vala õuntele ja küpseta 40-50 minutit, kuni kohupiim on pealt kaunilt kuldkollane. Retsept on mõeldud kümnele inimesele.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
n23 21.dets 2011 15:35
Oskab keegi öelda, kas seda võiks ka koogivormis valmistada ? Mida tuleks sel juhul muuta jms ?
Ruthmilla 28.sept 2011 20:53
Väga hea kook, kasutage nisujahu asemel mitmeviljajahu ja kook üllatab teid veelgi.
Hindaja 09.sept 2011 12:10
Ei ole seda veel proovin teha aga nüüd kohe laupäeval hakkan tegema ex siis paistab kas on hea:):)
20031976 20.jaan 2011 10:20
sai meie pere lemmikuks väga hea
jaana 20.okt 2010 20:09
Pole veel seda retsepti proovinud, aga ma kipun arvama, et see põhja kummisus tuleb rasvaine puudumisest retseptis. Mõne meelest on ju tore, et kalorivaene ja puha, aga ise paneksin sinna küll suraka rasvainet ka sisse. Pealmine kiht tundub isuäratav küll, praegu kodus palju õunu, vaja ära teha.
bahjiggity 29.sept 2010 22:25
Põhi jäi tõesti kuidagi kummine. Kas mõni kogenum küpsetaja oskab kommenteerida mis oli selle põhjus ja kuidas edaspidi vältida? Maitse iseenesest vääriks uuesti katsetamist..
aureliairina 28.juuni 2010 11:57
nii hea kook
Suhcuuur 22.veeb 2010 19:31
Panin kõiki asju kahe kordselt sinna, siis tuli 20-nele inimesele :D aga päris hea kook ! :)
dsd 18.dets 2009 13:39
Ei maitsenud
MS 04.okt 2009 14:59
Hinne jäi ennist andmata
MS 04.okt 2009 14:59
See on super hea ja lihtne kook. Kui põhija armastusega valmistada, siis jääb see hõrk ning suus sulav. :) Kummisest põhjast ei ole haisugi. Koogi suurimaid plusse minu silmis on see, et see õunakook pole nii saiane ning kuiv nagu teised enamlevinud õunakoogid. Ise lisasin veel veidi rosinaig ka.
Väikekokkaja 28.aug 2009 17:29
Tegin just seda kooki ja minu arvates on põhi liiga kuiv ja kummine. Seda kooki tasub teha vist ainult tõsistel kaalujälgijatel :) teistel soovitaks ikka proovida midagi paremat mõnda rasvasmat (kahjuks) kooki :D
mury 19.apr 2009 16:44
mida tähendab väiksem ahjuplaat , kui suur ta siis olema peab
Suviplika 08.nov 2008 17:21
Ma teen seda kooki vähemalt kord kuus ja ei ole veel kordagi tahtnud ära kõrbeda. 200'C ja küpsetab nii pealt kui alt 40 min. Homseks isadepäevaks on just plaan seda teha. Hommikul hea kiiresti tehtav/valmiv enne päevakangelase tõusmist :) :Y
Marju7 03.okt 2008 16:00
Olen eelmise postitajaga nõus,et põhi tahab ära kõrbeda(kuigi tegin etteantud kuumusega ahju keskosas) ning koogi keskosa on nö kummine, ootan kuni kook siis ära jahtub ja eks vaatab siis.
Lilla 03.okt 2008 14:21
Olen kooki paar korda teinud, üks parimaid väherammusaid õunakooke. Aga põhi, eriti kui kook on värske, on pisut nagu kummine, noaga on kõige alumist kihti vaja pisut "saagida". Kas keegi oskab öelda, miks. Kogused panen retsepti järgi.
Teys 18.sept 2008 14:55
Proovisin ka seda kooki teha. Väga kerge ja kiiresti valmiv. Õuntele lisasin juurde ka pirne, mis tegid koogi mahedamaks (arvan, et kui kasutada ainult pirne jääks liiga imal). ning lisasin hapukoort ja ainult 250g kohupiima. Kui kasutada sügavat panni, siis seljuhul soovitaksin põhja eelnevalt küpsetada. Serveerimisel soovitan koogi kõrvale ka vanilje-
jäätist. Väga maitsev. Kindlasti teen kunagi veel.
(nimetu) 15.juuni 2008 19:05
präegu on ahjus ,aga tundub et on tegemist imehea koogigavg7r4p
Suviplika 12.mai 2008 20:22
Väga hea. :) Nii kerge valmistada ja tulemus on hea ja maitsev :) Kindlasti teen seda veel. :) Väikene märkus: Kuna on kevad kasutasin õunte asemel rabarbarit.. väga hea ;)
Smackkiss4u 24.apr 2008 13:23
hetkel on ahjus, paistab väga ahvatlev välja igatahes:) proovin ära, anna teada:)
1