Peotoidud  » Jõulud

Mustikakook

Keskmine hinne: 3.2
Mustikakook on pärit Soomest ning see kook kuulub soomlaste peolauale nii talvel kui ka suvel.
Kogus: 1 portsjon
1. Alusta koogi tegemist põhja valmistamisest. Sega jahu, küpsetuspulber ja vanilliinsuhkur omavahel ning seejärel kaalu/mõõda kõik ülejäänud ained ühte kaussi ning näpi need ühtlaseks massiks. Mustikakoogi küpsetamiseks sobib 26 cm Ø vorm.

2. Tee ahjuvorm külma veega märjaks ning seejärel suru tainas märgade käte abil vormi. Täidise mahavoolamiseks tõsta taina servad ka vormi külgedele. Muretainas ei jää käte külge, kui kasutad taina vormimisel märgi käsi.

3.Täidise jaoks valatakse marjad taina peale ja sinna peale valatakse vanillsuhkrust, munadest ja maitsestamata jogurtist segatud täidis.

4. Küpsetatakse 200º C juures umbes 25 min või senikaua kuni kook on omandanud kauni välimuse.


NB! Kui kasutatakse sügavkülmutatud marju, siis segatakse marjad eelneval 2 tl kartulitärklisega. Tärklis seob tekkiva mustikamahla ning koogi põhi ei ligune läbi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Meke 18.juuli 2016 12:08
Kook saab tõesti asjalikum kui teha põhi topelt kogusega.
urve 05.aug 2013 22:00
Tegin ka seda mustika kooki,tuli super,köik kiitsid ja sai liiga ruttu otsa.
mõisaprouake 30.juuli 2013 10:40
Super hea kook .Lihtne ja ei ole väga magus. Kattele lisan paki kohupiima. Olen teinud erinevate marjadega ja ikka on väga hea. Soovitan!
Siiri Kirikal 29.juuli 2013 07:05
Või näpi tainasse...
või 28.juuli 2013 11:47
Mis saab võist ?
Krabulane 31.märts 2013 16:20
See kook on meie pere lemmik juba tükk aega. Hea ja lihtne valmistada. Täidisele lisan tavaliselt ka tärklist. Siis ei jää sisu liiga vedel.
Anette 20.dets 2012 17:03
kavatsen ka täna teha, aga muretaignast,loodeta-
vasti tuleb hea :)
tii 23.aug 2012 14:42
Jaa super kook,tegin ka topelt põhja, mustikate ja vaarikatega kate.Aga tõesti muna maitse kattel oli üle teinekord panen vähem.:P
mmmmm 12.aug 2012 19:06
Soe kook serveerides koos vanillijäätisega on parim!
Marina 25.juuni 2012 22:53
maailma parim kook
katu 19.märts 2012 00:44
Tegin põhja 2x koguse ja väga super tuli välja! Väga lihtne retsept ning maitsev kook! :)
maariki 25.veeb 2012 19:19
kuna teen sellist kooki juba mitu aastat (lapse lemmik), siis vahelduseks olen katte teinud kohup.-toorjuust voi maitsestamata jogurt -toorjuust. Molemad maitsevad super hästi :) :Y
inx 25.veeb 2012 15:30
Ja minu ahjus valmis kook ikkagi 45 minutiga!
inx 25.veeb 2012 15:27
midagi retseptis nihu! 26 cm vormi kohta! kook hea:) aga panin jahu rohkem taignale ja marju u. 2-3dl ja 200 gr kohupiima-natuke hapukoort, siis läksid kogused klappima!
Irks 24.veeb 2012 12:43
Parim kook, mida küpsetanud olen :). Mõnus mahlane ja peaks sobima ka kaalujälgijate-
le.:):Y
kook 25.nov 2011 13:25
olen seda viimased paar korda teinud pohlade ja õuntega, riivin veits martsipani pohladele ja raputan kaneeli-suhkru segu ka. hoopis teine maitse kui mustikatega, aga ka väga hea
ninnunuku 24.nov 2011 18:02
Olen seda kooki mitmeid kordi teinud . See on lihtsalt niii hea. Meie pere lemmik.
marry2 23.aug 2011 12:17
Panin omast arust hinde ka aga millegipärast ei näita seda.
marry2 23.aug 2011 12:15
Väga lihtne ja maitsev kook. Sai seda mitu päeva järjest tehtud ja läks nagu kuumale kerisele - kõik pisteti kohe nahka. Kuigi, jah ka minul jäi esimesel korral kate pisut vedel, kuigi sai pisut kauem ahjus hoitud. Järgmisel korral vahustasin munad ära ja kõik oli tibens-tobens.
Kiisu 22.aug 2011 21:28
Asendasin maitsestamata jogurti Farmi koorese mustikajogurtiga.-
Pole vaja enam maitsestada, seal kõik vajalikud maitsed olemas.Munad tuleb ka korralikult ära vahustada ja tublisti mustikaid juurede panna. Väga hea.
kook 16.aug 2011 15:10
Tegin täpselt nii nagu retseptis kirjas oli. Täidiseks kasutasin maitsestamata jogurtit. Küpsetasin ahjus üsna kaua.. tulemus - väga vedel! Noaga sisse torgates lausa jooksis vedelikku välja, mis ei olnud just palju paksem kui vesi. Ei jäänudki muud üle, kui segu peal ära segada. Vähemalt saab koogi siiski söödud aga järgmine kord, kui üldse peaksin seda kooki tegema, siis kindlasti mitte jogurtiga.
gatzz 15.aug 2011 18:06
Ammu teada kook, Soomes olles tegin seda ka mustikatega,sest seal pm kõik kohad neid täis. Hea kook, aga kui iga päev süüa, siis pikalt ei taha enam:)
mustikakook 12.aug 2011 11:31
Mina panen ligi kaks korda rohkem jahu kui selles retseptis toodud, muidu jääb minul tainas ikka väga vedel ja ei anna absoluutselt vormida. Võibolla on asi muna suuruses (kasutan alati XL mune). Täitsa huvitab, kuidas teistel on. Aga muidu väga hea kook, lemmik mstikakook, krõbeda põhja ja mahlase mustikase täidisega.
siirikirikal 12.aug 2011 08:56
Gerli: tainas peaks jääma suhteliselt õhuke. Täidis see-eest mahlane ja kreemine. Enne serveerimist peab see kook aga kindlasti maha jahtuma, et täidis järelküpsedes tiheneks.
Gerli 11.aug 2011 18:38
kui paks see põhja tainas peaks jääma. ? mulle tundub see kuidagi liiga vedel,mis nendest kogustest tuleb