Peotoidud  » Jõulud

Küpsetatud pardifilee koores hautatud hapukapsaga

Keskmine hinne: 2.87 Allikas: 100 rooga Autor: Indrek Kivisalu
See toitev roog on ajendatud külmast ilmast ja jõuluajast. Viimane väljendub nii hapukapsas kui ka pardifilees.
Kogus: 1 portsjon
Lõika peekon ribadeks ning prae poti põhjas, kuni osa rasva eraldub. Lisa kapsas ja veidi vett. Sule pott kaanega ja hauta kapsas poolpehmeks. Lisa vastavalt soovile hapu- või vahukoor ning hauta täiesti pehmeks. Maitsesta soola, suhkru, tüümiani ja musta pipraga.
Puhasta šalottsibul ja haki peeneks. Kuumuta kastmepotis pisut õli ja prae selles kiiresti sibul. Lisa suhkur ning oota, kuni see hakkab sulama ja veidi karamellistuma. Vala peale vein ning hauta tasasel tulel, kuni kolmandik on aurustunud. Lisa poolitatud viigimarjad ja sorts palsamiäädikat, kuumuta läbi. Maitsesta kergelt soola ja musta pipraga. Tulemus peab olema magushapu ja veidi vürtsine.
Puhasta pardifileed liigsest nahast ja rasvast ning lõika terava noaga nahale sisselõiked. Prae fileed pannil, alustades nahapoolt. Maitsesta soola ja pipraga ning järelküpseta ahjus 190–200° juures umbes 10 minutit, jättes liha seest roosaks. Serveeri pardifileed hapukapsa ja viigimarja-chutney’ga. Soovi korral paku juurde ka ahjukartuleid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lilytaht 19.dets 2007 22:13
peaks proovima
1