Peotoidud  » Jõulud

Kõrvitsa-püreesupp karamellistatud pähklitega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Indrek Kivisalu
Taimne kõrvitsasupp on üks talve sümboleid ning sobib muuhulgas ka jõululauale.
Kogus: 4 portsjonit
Puhasta kõrvits seemnetest ja säsist, koori ning tükelda. Keeda seejärel vähese veega pehmeks. Vala vesi ära ning püreesta kõrvits lõikuris või saumikseriga. Lisa koor ja kuumuta keemiseni, maitsesta soola ja vähese muskaadiga. Soovi korral paksenda kastmepaksendajaga, et saada ühtlasem mass.
Kuumuta pannil fariinsuhkrut ning lisa hakitud pähklid. Jätka kuumutamist pidevalt segades, kuni suhkur tundub olevat imendunud pähklitesse. Lase jahtuda. Kui segu kipub kamakateks kokku jääma, pudista need käte vahel laiali. Serveeri supp kuumalt koos pähklipuiste ja vesikressiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
est 07.nov 2010 14:09
Väga hea supp
Hiiutar 15.veeb 2008 18:26
Suurepärane hõrk supp ja lihtne valmistada!
margit888 17.jaan 2008 18:52
väga hea supp,seda ütles vähemalt kuus inimest.
1