Peotoidud  » Jõulud

Jäine juustukook

Keskmine hinne: 3.27 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kook, mis ei vaja küpsetamist. Kõrvale sobib pakkuda mõnda hapukat toormoosi või marjakastet.
Kogus: 12 portsjonit
Vahusta toorjuust, suhkur ja munakollane tugevaks vahuks. Vahusta rõõsk koor vanillisuhkruga, lisades ka veidi soola. Sega ettevaatlikult omavahel kokku juustusegu ja vahukoor. Määri koogivorm seest võiga ja vooderda väljast fooliumiga. Purusta digestiivküpsised ja puista pool purust vormi põhja. Vala peale täidismass ja raputa pinnale taas küpsisepuru. Kata vorm pealt fooliumiga ja aseta sügavkülma. Ära jäta kooki kauaks lauale seisma, see kipub toasoojas sulama.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Madis 03.dets 2013 11:04
Miks on koogil vaja üldse munakollast?
neyu 23.märts 2010 20:25
Küpsisepuru on jah palju, et eks igaüks tunde järgi paneb, tegemise käigus on kohe näha palju seda panna! Aga muidu on see mega hea kook :A, kõik kes saanud on on mega rahul ja küsivad retsepti :P Mina tõmban veel koogi sisse punase toormoosiga triipe (vaarikas, maasikas), et siis on efektsem ja ilusam ;)
Monique 31.aug 2009 12:14
Meie üks lemmikkooke ! Kõik armastavad ja jahh, meie paneme ka 4dl asemel 2 dl suhkrut. peale vaarika kastet,mmmm
ülts 05.apr 2009 14:22
ahjaa, vahukoore asemel saabki munavalge ka ära kasutada, vahustades see vähese suhkruga ja segada kohupiimaseguga.
ülts 05.apr 2009 14:20
kõige parem on see lugu ahjus 175 kraadi juures 50 min. küpsetada.Foolium ikka peale, et ära ei kõrbeks. Segule paneks veel enne küpsetamist kirsid ka peale.Pärast tuhksuhkruga üle, nämma.Eelmist ei pea küpsetama küll, aga seeeest oota söömisega järgmise päevani.
mirlike 21.veeb 2009 15:54
proovisin siis ka selle koogi ära, panin samuti 1 dl suhrut vähem, väga maitsev. Lapsele meenutas see jäätist.
katy08 15.veeb 2009 12:25
mmm super. suhkrut võib küll vähem panna aga pole väga oluline ka.ja küpsised tuleb hästi puruks teha siis ei häiri hoopis vastupidi. kirsid sobiksid ka sisse ma arvan. aga külmikus peab olema 6 h vähemalt enne söömist.
Didi 08.jaan 2009 01:32
@jamaja: 1. munavalgetest saad edukalt ühe superhea ja kergelt valmiva Pavlova koogi. Ja Pavlova on ju nii hea, et seda süües Sa küll nurisema ei peaks. Ja kui Sa ka beseekooki teha ei taha, pane munavalged sügavkülma paremaid aegu ootama, sest munavalge säilib sügavkülmas väga hästi, isegi kuni 3 kuud. 2. Salmonella pole mitte muna SEES, vaid ikka muna koore peal. Pese muna enne katkilöömist korralikult puhtaks, pese üle ka nuga enne uue muna katkilöömist ja Sul pole vaja muretseda. NB! Muna pese vahetult enne kasutamist, sest pestud munad ei säili.
Atsinna 02.jaan 2009 22:39
Nagu mainisin, mind häiris ka lahtine küpsisepuru, segas lausa söömisel. Aga segasin koogis läbi, et mitte ära visata. Muidu teeksin seda veel, kuid ilma küpsisepuruta. Poleks ka paha mõte segada küpsisepuru margariini või võiga.
meggy 02.jaan 2009 21:34
lõpuks viskasin sellest magusast lahtise küpsisepuruga (vb võiks seda hoopis margariiniga segada , nagu tavaliselt juustukookides tehakse??)poole ära, tegelikult polnud hea.
Atsinna 07.dets 2008 21:21
Murjam, katsetada võid ikka, aga anna tulemustest teada. Minul oli juustumaitse väga hästi tunda, suhkrut panin 1 dl vähem.
murjam 04.dets 2008 13:41
ahjaa muide, ma lisasin natuke sulatatud valget ?oklaadi ja peale kookoshelbeid, mis samuti koogile väga hea maitse andis ;)
murjam 04.dets 2008 13:40
selge :) ma tegin ka ära ja nüüd otsas juba. pidev külmutamine ja sulatamine ei mõju koogi maitsele eriti hästi, seega tõesti oleks parem vormidesse teha. ja ma mõtlesin täpselt samamoodi, et see meenutab jäätist. ja suhkrut on tõsiselt liiga palju, see tappis täielikult toorjuustu maitse ära, millest mul väga kahju oli, sest minu arust see ongi üks parim omadus juustukoogi juures.. teinekord tahaks sama retsepi zelatiiniga proovida, huvitav kas õnnestuks ? ma pole väga kogenud kokk, niiet ei tea, kas selline asi sobiks katsetamiseks..
Atsinna 03.dets 2008 18:35
Siin toidutares ka retsepte, kuhu saaks ära kasutada munavalge, kookidesse, bezeesse.
Atsinna 03.dets 2008 18:31
Ka minul sai see kook tehtud. Mõned tähelepanekud. Võtsin kuulda eelpool kommijaid ja panin 1 dl suhkrut vähem.Meenutab jäätist rohkem ja kui järgmisel korral teen, ei teeks enam tordina vaid portsjonnõudesse.-
Sisse sobiksid rosinad, ?okolaad, marjad.Küpsisepuru paneksin võimalikult vähe või segaksin sisse. lahtine küpsisepuru häiris. Õhtul tegin valmis ja öö oli sügavkülmas. Enne söömist võtsin välja vähemalt pool tundi varem. See oli viga, vahukooreplöga oli. Hiljem võtsin kohe sügavkülmast ja sõin ja see sobis. Nagu koorejäätis. Toores muna ei häiri, kuna oma talu munad.
murjam 02.dets 2008 20:57
tegin ka seda just. aga ma pole samuti kindel kaua ta seal sügavkülmas olema peab ? sest "niikaua, kuni sööma hakkad " on eriti suhteline mõiste, samamoodi nagu " enne serveerimist küllaltki varakult sügavkülmast välja võtta" ..
jamaja 02.dets 2008 00:05
Ei pea mitte lugu sellistest raharasikamise kookidest, kus munavalgega pole mitte midagi peale hakata. Lisaks veel - küpsetamata munakollane, jessas, paljudel meil siis need kodused kanamunad võtta on, et salmonellat kartma ei peaks...?
Atsinna 12.juuni 2008 21:46
Seisab niikaua, kuni sööma hakkad. Kui juhtub järele jääma, paned uuesti sügavkülma. Aga imelik on hoopis see, et seda peetakse soolaseks toiduks, mida ta teps mitte pole.
Liis 12.juuni 2008 21:03
kui kaua see külmkapis seisma peab?
pensionär 17.mai 2008 18:21
Suhkrut tundub olevat veidi palju küll. Kook tuleb küllalt varakult enne serveerimist sügavkülmast välja võtta - jäine kook kust lusikas läbi ei lähe ei ole nauditav! Kook peab serveerimisel olema külm, mitte jääs
meggy 26.apr 2008 23:59
tegin koogi ära, nõus heliga , suhkrut on liiga palju, järgmine kord panen vast poole kogusest.
heli 16.apr 2008 15:19
Mina panin dl jagu suhkrut vähem, siis ei olnud nii magus. Veel lisasin kirsse ja tulemus oli super.
soolapähkel 29.veeb 2008 13:49
Proovisin ära ja meie perele maitses.
1