Peotoidud  » Jõulud

Maarja Jakobsoni datlikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Maarja Jakobson
Kook, kus pole kasutatud suhkrut. Magusaks teevad koogi datlid ja mandlid
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Pane datlid ja mandlid eraldi kaussides vette ligunema: tunniks kuuma või pooleks päevaks toasooja vette.
Kalla vesi ära, pigista datlid käe vahel ühtlaseks massiks, lisa mandlid ja sega.
Sulata pakk võid ja lisa segule. Seejärel sega sisse kõik teraviljatooted.
Tainas peab jääma üsna pehme, siis on kook ka pehme. Lõpuks lisa toores riivitud ingver või tükeldatud suhkrustatud ingver.
Pane tainas vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit.
Kui pealt hakkab pruuniks tõmbuma, on valmis. Juurde paku ingveriteed.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
alice 16.sept 2011 18:01
Suhkur on ehk olemata, aga 200 g võid on tervislikkusest kaugel. Jääb tegemata!
¤Tinkerbell¤ 21.juuli 2009 01:54
Tõeliselt maitsev kook.Serveerisime veel maasika toormoosiga ja ingveriteega.Juma-
lik!
küpsetaja 04.veeb 2009 20:51
Superküpsetis. Ise olen teinud seda nii, et lisan veidi ka riisijahu (Maximas müügil). Teeb nagu natuke koogi kohevamaks. Ja datlitega pooleks võib kasutada ka pestud-leotatud rosinaid.
bett 17.mai 2008 14:34
nii hea:) toitev ja tervislik:)
1