Peotoidud  » Jõulud

Lihtne šokolaadikook

Keskmine hinne: 3.57 Allikas: 100 rooga
Kiirelt kokku segatav mahlane ja maitsev šokolaadikook sobib hästi oma pere või ootamatute külaliste magusaisu kustutamiseks.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm seest võiga ja raputa üle riivsaiaga. Sulata šokolaad.Vahusta toasoe või suhkruga. Sega munakollased ükshaaval võivahu hulka. Sega juurde veidi jahtunud sulatatud šokolaad ja nisujahu.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega tainasse.Vala tainas vormi. Küpseta 175° juures 30–35 minutit. Naudi jahtunult vahukoorega. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut või valada üle sulatatud šokolaadiglasuuriga.

NIPP: Kooki võid serveerida ka marjapüreega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kairi 03.sept 2016 11:46
Väga maitsev tuli! Kasutasin taignas nii tumedat kui ka piimašokolaadi ja isasin sinna ka peenemaks purustatud soolapähkleid ja šokolaaditükikesi.
Emilie 12.märts 2016 11:30
Pole proovid aga kunagi ikka teen
Laura 25.dets 2015 14:50
Super kook, kui veidi veel retsepti muuta: panin natuke rohkem võid (200g) ja soolamandleid-ja indiapähkleid ning šokolaadi tükke :)! Pähklid ja šokoloaadi tükid jäävad väga maitsvad seal sees!
Reet 23.nov 2015 07:38
Väga hea kook ja lihtne teha!
Koogi meister 21.veeb 2015 21:07
Mmmmm.... Tänan retsepti eest! väga maitsev aitähh! :D
Koogike 01.veeb 2015 11:04
Jäätise ja vahukoorega on kook lihtsalt nii super, olen juba mitu korda teinud ja teen tänagi. :)
tp 29.okt 2014 20:46
Tegime seda kooki sõbrannaga ning tegime ka paar muudatust. Mõrushokolaadi asendasime piimashokolaadiga. Peale tegime 100g piimashokolaadist ja 100g kalevi valgest maasikatükkidega shokolaadist glasuuri. Kõik shokolaadid sulatasime vedelaks vahukoorega. Glasuurile raputasime lõpus peale veel mandlilaaste. See on siiani mu lemmik shokolaadikook ja see maasikatükkidega shokolaad glasuuris andis väga head maitset. Minu jaoks peavad koogid väga magusad olema ja seda see kook just ongi.
Kook 23.veeb 2014 21:43
Väga hea kook!
jevgeni 09.veeb 2014 21:45
Mina pere tegema ja oli vaga maitse.retsept raskesti!
Liina 02.nov 2013 16:00
Minu esimene šokolaadikook - natukene improviseerisin ja lisasin mitte ainult tumedat šokolaadi, vaid umbes pooleks Marabou piparmündimaitselise šokolaadiga, suhkrut lisasin vähem ja panin viimaseks viieks ahjusolevale minutiks koogile peale šokolaadivahu (kõvaks klopitud munavalge, segatuna sulatatud 70%-lise šokolaadiga). Kook tuli supermaitsev, mahlane, ei vajunud kuskilt kokku, ei kõrbenud ära, ei ole liiga magus, pigem domineerib kattes olnud tume šokolaad. Serveerisin äärtest kaunistatud kookoshelvetega ja kõrvale sai Vau piparmündijäätis. Tulevikus teen kindlasti veel ja püüan kuidagi lisada rohkem piparmünti, kuna antud šokolaadikombost oli seda minu jaoks liiga vähe tunda. Aga superrahul!
Melissa 24.juuni 2013 17:35
Ma tegin seda kooki emale sünnipäevaks ning väikses südamekujulises vormis, panin tumeda šokolaadi asemel milka piimašokolaadi ja seepärast ka poole vähem suhkrut ning lisasin juurde kookoshelbeid. Peale panin valge šokolaadiglasuuri ja maasikaid&pipar-
münti. Tõesti tuli hea kook, suussulav ja väga pehme, mul polnud lahtikäiv vorm, kuid siiski nii ilusti tuli põhja küljest ära. Kõik jäid väga rahule, ka mina :)
Inge 13.juuli 2012 18:34
Vahukoor on see, mis koogi mahlaseks ja heaks teeb! :H
Siiri 30.apr 2012 20:11
Mulle väga meeldis. Ma panin ?okolaadi rohkem ja panin ka kirsid tainasse. Väga hea tuli.;)
Maria 31.mai 2011 16:23
natuke palju sukrut oli :( aga muidu oli super!:D
Kristina 08.mai 2011 22:24
Tegin täna seda kooki kuna meie kolmeliikmeline pere armastab mõrudat sokolaadi.Tegin kõik nii nagu retseptis ja kaunistasin tuhksuhkruga.Laual kadus hetkega,nii maitsev oli.Mees palus,et ma edaspidi seda kooki küpsetaksin.Üldiselt meil käibki niimodi,et kui mina leian mingi huvitava retsepti siis katsetan ja mingi aeg ma teen seda.Siis proovime midagi uut ja vahest otsin meie lemmikud retseptid uuesti välja ja küpsetan taas.Kommentaaridest mõni kirjutas,et pani küpsetuspulbrit mina pole seda teinud kuna minul tuli see kohev.Aga katsetada peab igatmoodi.:):):)
Lilian 04.märts 2011 15:03
Supperkook, tegin glasuuri kah kakao, või, ja hapukoorega. kook sulas suus, õhuline ja ei olnud kuiv. tegin natuke väiksemate graadide juures ja lasin kauem olla, siis ei kuivanud ära.
kerttu 25.aug 2010 23:58
seda ei pea ju kohe tume ?okolaadiga tegema, ?
ChocolateMe 24.aug 2010 21:35
See kook on VÄGA HEA! Eriti veel, kui koogi peale pärastpoole panna vahukoort ning hapukat moosi... Täielik maitseela-
mus...:););):):Y
Tketu 15.juuni 2010 18:16
Tegin täna seda kooki, väga maitsev ja õhuline. Elukaaslane ka väga kiitis. Ma kaunistasin mustsõstra-
vaarikamoosiga, see andis sellise hea hapuka lisaväärtuse selle mõnusalt magusa koogi juurde! :)
DjaJ 10.mai 2010 19:29
Väga lihtsalt valmistatav ja väga maitsev. Kartsin, et tuleb liiga mõru aga ei, oli suus sulav ja mõnusalt pehme.
Maarja 09.mai 2010 14:50
Imehea kook! Tegin pähkli piima?okolaadiga ja serveerisin vaniljeplombiiriga, viis lihtsalt keele alla!:)
Arete 25.apr 2010 15:03
Suhkrut ja ?okolaadi panin poole vähem.Tavalise tumeda ?okolaadi asemel kasutasin Kalevi tumedat ?okolaadi vaarikatega.Ei olnud jube magus ja samas ei tundnud ka rohkemast suhkrust puudust.Eriti hea oli vahukoorega. Läheb kindlasti lemmikutesse :).
keili 28.märts 2010 18:57
alguses ei saanud valmistamisest mitte kui midagi aru , aga siis aitas üks kokk meid :D:D:D
Kairi. 01.märts 2010 12:02
Nojah, arvestades seda, et ma ei oska süüa teha, tuli täitsa hea. Muidugi oleks võinud parem olla. Oli siuke pehme, aga ei olnud kohev- alguses oli, aga vajus ära:(
Kairi. 01.märts 2010 11:56
Kusjuures mina tegin kakaoga, mitte ?okolaadiga ja panin veel hapukoort, natuke soodat ja sidrunimahla ka.
123