Peotoidud  » Jõulud

Vürtsikas porgandikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Eraldi lisatavad maitseained võib edukalt asendada ka piparkoogimaitseaine seguga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Vahusta munad suhkruga.
Lisa pidevalt segades õli.
Sega omavahel kuivained ja maitseained ning lisa seejärel munavahule.
Riivi porgand ja lisa koos pähklite-rosinatega taina hulka.
Määri lahtikäiv vorm võiga, puista üle jahuga ja vala tainas sisse.
Küpseta 180 kraadi juures tund aega.
Soovi korral võib koogi katta näiteks ricotta või mascarpone võõbaga.
Angelica nõuanne: Tee kook eelmisel õhtul valmis, nii on hea kohe hommikul pakkuda
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
olga 25.juuli 2014 17:45
Väga hea kook tuli..jahvatatud muskaati polnud, selle asemele panin koriandrit. Kõlbab täitsa tavaline suhkur Demerara asemel.
manda 24.sept 2011 12:58
Mis siis sai mandariinidest, oled ära söönud või küpseb veel ?
viki 12.juuli 2011 18:08
kuna mina pähkleid ei söö siis lisasin pähklite asemel hoopiski mandariine ja hetkel küpseb eks näha mis saab.....eks annan teada
Merle M 18.sept 2010 21:30
Üllatavalt hea :Y Tegin ka rosinate ja kreeka pähklitega. Kooki küpsetasin umbes 50 minutit (elekrtiahjuga) ning tulemus oli tõsiselt pehme ja maitsev. Piima kõrvale ja nagu muud ei oskasksi elult tahta :D
Marja Liidja 21.jaan 2010 09:00
Pähkleist on eriti maitsvad kreeka pähklid, need olid ühes välismaa retseptis, mille kogus on meeletu, ja peale käis toorjuustu-sidruni võõp, kuid minu meelest piisab kergest tuhksuhkrukorrast ilu mõttes, mascarponet ei või endale kalorite pärast lubada. See retsept on koguse poolest hästi paras. Tuhksuhkrut pani minu vanaema, kes oli veel sakste juures teeninud, küpsetistele läbi kahekordsest marlist nutsu, mida hoidis koos tuhksuhkruga. See on mugav ja annab väga ilusa - professionaalse - välimuse, aga ma ei ole niisugust soovitust kuskil näinud oma pika elu kestel.
Soolakringel 18.märts 2009 15:43
Minul jäi kuiv, nii et järgmisel korral lõikaksin koogi pooleks ja immutaks millegagi. Aga fantastiliselt maitsev sellegi poolest! :)Pealegi tunduvalt tervislikum kui nii mõnigi teine maitsev kook.
Kristina 06.aug 2008 11:59
Tõsiselt maitsev ! mmmmmmmm...mina immutan veel seda kooki kohviga ning pähklite asemel panen kookoshelbeid. Ja mascarbone-vahukoore kreem peale. mmmmmmmmmmmm
1