Peotoidud  » Jõulud

Pirni-šokolaadi tarte tatin

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
See on pirni ja šokolaadiga versioon prantslaste pahupidi õunakoogist. Tarte tatini tegemiseks on vajalik ilma sangata pann või ahjuvorm (26 cm läbimõõt), millega saab toimetada nii pliidil kui ahjus. Maitseb kõige parem ahjusoojana.
Sega toasoe või suhkruga, lisa muna ja kakaoga segatud nisujahu. Sõtku, mätsi palliks ja pane tunnikeseks külmkappi.
Koori ja puhasta südamikest pirnid, tükelda. Võta ilma sangadeta pann, määri see paksult (45g) võiga ja raputa üle (45g) suhkruga. Lisa pirnitükid ja nende peale 45 g tükeldatud võid ja 45g suhkur. Aseta pann pliidile ja lase suhkru-või segul kuldpruuniks karamellistuda (selleks kulub u. 8-10 minutit).
 
Rulli tainas õhukeseks lahti - samasuureks rõngaks kui on panni läbimõõt, tõsta see pirnidele peale. Suru taina ääred põhja külge kinni, tee kahvliga tainasse mõned augud. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Ahjust tulles lase paar minutit koogil seista ja kummuta siis vaagnale.
 
P.S. Fotol tehtud kook on tehtud 12 cm läbimõõduga vormis. Tainakogused jagatud kahega (pool tainast pandud külmkappi järgmise koogi ootele)
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Väike kokk 27.jaan 2011 20:50
See kook ei tulnud väga hea . Karameelistus kuidagi väga ära ja polnud eriti maitsev. :( Seda sai süüa vaid hästi pisikeste tükkidena , muidu hakkab halb .
Hindaja 30.sept 2010 11:40
9 ü´´0:A:Apötoüp:Nõhh-
jk2'öeööö-
äräröäuituu
1