Peotoidud  » Jõulud

Kookose-õunakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Suur plaaditäis õunakooki valmib kiiresti ja vähese vaevaga. Õhukindlalt suletavas karbis säilib kook mitu päeva mahlasena.
Valmistusaeg: 40-60 min

25 minutit + küpsetamiseks 25 minutit

Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koori ja puhasta õunad ning viiluta.
Lao õunaviilud taignale. Sega omavahel või, siirup, suhkur, kookoshelbed, kartulijahu, vanillsuhkur ja kaneel ning vala segu õunaviiludele. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.
Kogustest valmib 20 tk.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kriss 21.apr 2013 13:19
20 tükki sealt küll välja ei tule ning "kallata" ja "valada" seal ka midagi ei ole, kuid muidu tundus justkui hea. Enam ma ilmselt seda ei tee, kuna taigna küpsetuspaberile laialiajamine oli suht keberniit.
Terle 23.okt 2012 16:22
Kook oli Väga Maitsev :Y , See sai väga ruttu otsa :) See kook on nüüd meie pere lemmik:D
huviline 16.sept 2012 15:16
Ja minul tuli kohe väga hää, aga kui panin ahju pealtküpsetusele, siis läks natike liiga, aga ei hullu - kook tuli hää ikka. Vähendasin ka suhkru-võikoguseid ja asendasin kattesuhkru fariinisuhkruga, siirupit ei pannud üldse aga vett panin kattesse küll sortsukese rohkem ;)
Kirsipuu 27.sept 2011 22:49
Tegin natuke muudatusi retseptis ja väga hea kook sai. Mõnus vaheldus tavalisele õunakoogile. Põhjale panin 3 muna ja 1 dl suhkrut, 150 g võid ja lisaks veel umbes 1 dl 10% hapukoort. Jahu ja küpsetuspulber retsepis antud koguses. Kattesse panin umbes 60 g võid, 2 dl kookoshelbeid, 1 dl suhkrut ja siirupi asemel 2 sl vett. Seega vähendasin või kogust 140 g võrra ja suhkru kogust 1,5 dl võrra, aga kook sai vaatamata hapudele õuntele (800 g) ikkagi parajalt magus. Nii et tänud eelnevatele kommenteerijatele - teie abiga õnnestus kook väga hästi!
Evlin 14.juuli 2011 20:46
tegin koogi retsepti järgi (siirupi jätsin välja) ja väga maitsev tuli, kuigi suhkrut võib ka vähem olla, sest tõesti magus oli. Ja kõik kes proovisid kiitsid..:))
Koogi söödik 05.juuni 2011 20:44
Proovisin ka seda kokki teha. Tegin koguste järgi, mis antud olid, aga nendega on küll pange pandud. Tainast ei saa kallata! Pole ju loogiline, et ainuke vedel asi seal taignas on toasoe või ja 2 muna kogu selle jahu ja suhkru peale. Lisasin 3 või 4 muna veel sinna juurde, et seda kallata saaks. Siirupi kastet tegin ka koguste järgi ja kuna ma muna olin juurde pannud, siis oli kook suurem ja jäi väheks. Isegi mul ei tulnud 20tk sealt välja, nagu retsepti all kirjas. Muidu enamvähem.
Mõngeldis 27.jaan 2011 15:42
liiga magus ja liiga rasvane...olen küll maiasmokk, aga see oli isegi minu jaoks liig.
ebaõnn 19.nov 2010 19:55
Minul tuli selle retsepti järgi ülimagus rasvaplönn.Võid ja suhkrut liiga palju ja seda tainast kallata, nagu retseptis, pole üldse võimalik. Taigen on paks. Tegin lahtikäivas vormis, ja kogu praeahju põhi tilkus võid täis, mis kõik läks kõrbema. Täielik katastroof ja tulemus, kahjuks ka. Midagi on seal taignas valesti, et ta selliseks rasvaplönniks vajus, kuigi tegin täpselt retsepti järgi.
Kook 05.nov 2010 20:00
Suhkurt oli ilmselgelt liiga palju. Nii taignas, kui ka kattes. Ma vähendaksin ka või kogust, paneks selle asemel natuke piima (nii ma ka tegin, sest võid ei olnud piisavalt).
pudru 01.okt 2010 08:05
järgmisel päeval oli parem.natuke tahedam::A
nämmmm 29.sept 2010 19:42
oli jah supper hea! jäi mõnus õhuline ja maitse oli supper:S
Roxy89 27.sept 2010 19:27
Õunu soovitaks küll rohkem kui 500 g panna(vähemalt 800g-1kilo), siis jääb kook mahlasem ja mitte nii magus, õunad peaksid kindlasti olema hapukamad nagu retseptis öeldud. Ise küpsetasin nii ja kook oli küll väga maitsev..eriti meeldib neile, kellele maitseb kookos. Võib teinekordki teha :)
gerli 27.sept 2010 19:23
tegin siis ka täna. tuli täitsa mõnus kook. ainult laiali tahtis lauguneda kui tükki tahtsin võtta. vb selle pärast et soe oli veel. siirupit ei pannu ja tegin ikkagi margariiniga kuna võid kodus polnud. seda katet jagus ilusti.
Kook 26.sept 2010 15:29
Katet jagus vaid kolmveerandi koogi peale. Ei tulnud just kõige maitsvam, liiga magus ja rasvane.
NAAJ 25.sept 2010 20:26
Mina olen ka küpsetamisel või peale üle läinud.
Riinu88 25.sept 2010 18:53
väga hea kook:)
diinah 25.sept 2010 14:14
Kasutasin varemalt ka tihti küpsetistes margariini, sest nii tuli odavam. Mingil hetkel aga avastasin, et võiga jääb maitsvam ja usun, et ka pisut tervislikum. Nüüd enam isegi ei ole proovinud margariiniga kooke ega ms küpsetada.
gerli 25.sept 2010 13:32
kas peab olema just või , küpsetusmargariin ei sobi?
Annv 24.sept 2010 21:22
Kook oli väga hea, eriti kate. Aga hiljem oli päris raske olla, sest oli päris rasvane suutäis. Või ei teinud ma seda nii nagu pidi, äkki oleks rohkem pidanud võid vahustama ja suurema plaadi võtma (ma tegin lahti käivasse vormi). Aga samas kook superhea!
tammekad 24.sept 2010 10:15
väga maitsev kook.. Panin pool kookose kogusest(rohkem lihtsalt ei olnud) ja jätsin siirupi panemata ning tuli väga maitsev.. Teeks veelgi..
signe21 22.sept 2010 12:05
mina ei plaani seda siirupit sinna üldse panna..kardan, et jääb liiga magus, sest õunad, mis mul on pole hapukad vaid täitsa tavalised :) eks õhtul näha ole, mis valmis sai :)
Atsinna 21.sept 2010 17:57
Kui retsepti pole lisatud, et siirup peaks olema eriline või maitsega, siis ikka üldjuhul täiesti tavaline siirup, mis valmistatakse veest ja suhkrust. Müügil on DanSukkeri hele siirup, 750 g läbipaistvas plastpudelis. Samasuguses pudelis on ka tume siirup.
Eveli 21.sept 2010 16:45
Millist siirupit sinna tuleb lisada?
1