Peotoidud  » Jõulud

Viinamarjakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kooki võid teha nii liiva- kui ka muretainaga. Liivatainast koogipõhi jääb krõmpsum, meenutades veidi küpsist, muretainaga tuleb kook aga pehmem. Sobivad aga mõlemad.
Kogus: 8 portsjonit
1.  Rulli tainas õhemaks ja suru lahtikäivasse koogivormi, et servad jääksid kõrgemaks.
2.  Aseta peale küpsetuspaber ja sellele raskuseks herned ning küpseta põhja 190 kraadi juures kuni 25 minutit.
3.  Eemalda seejärel küpsetuspaber ja küpseta veel u 10–15 minutit, kuni põhi on kuldpruun.
4.  Purusta mandlid ning sega juurde kaks supilusikatäit suhkrut, jahu ja sool.
5.  Vahusta toasoe või ja veel kaks lusikatäit suhkrut mikseri abil heledaks vahuks.
6.  Lisa ükshaaval munad, jätkates pidevalt vahustamist.
7.  Lisa vahu hulka essentsid ja mandlipuru.
8.  Laota tordipõhjale kreem, siis viinamarjad ja viimasena puista peale mandlilaastud.
9.  Küpeta ahjus 40–45 minutit.
# Söömiseks lase koogil täielikult maha jahtuda. Võid panna selle suisa sügavkülma. Veel parem on teha kook valmis eelmisel päeval.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
vomifort 12.jaan 2011 21:21
Vastus hatycatile - herneste raskuse all ei kerki taigen mügarlikuks,vaid jääb tasane
hatycat 23.okt 2010 14:50
Mis herned raskuseks ahju, kuidas see välja peaks nägema?
1