Peotoidud  » Jõulud

Õuna-müslikook

Keskmine hinne: 2.33 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
Mida teha, kui tekib kohutav magusaisu, kuid kapis pole ühtki kommi ega küpsist?! Meil on aed õunapuid täis ehk siis õuntest meil puudust ei tule. Kaerahelbed on ka peaaegu alati olemas. Ühel õhtul hakkasidki kõik vinguma, et nemad tahavad kooki ja jutul lõpp. Olgu ma professionaalne kokk ja tehku midagi! Tegin siis seda kooki, kuna tõesti ei olnud millestki muust teha. Aga tulemus oli lausa võrratu! Sellest ajast alates teeme seda müslilaadset kooki päris tihti. See on ülilihtne ja kõigele lisaks ka tervislik! Muuseas sobib väga hästi ka hommikusöögiks.
Kogus: 6 portsjonit
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sega kausis toasoe või, kaerahelbed, muna ja fariinisuhkur. Sega seni, kuni tekib ühtlane tainas. Koori ja puhasta õunad ning lõika sektoriteks. Määri ahjuvorm või -pann võiga, aseta sinna õunasektorid ja puista üle kaneeliga. Kalla peale kaerahelbesegu ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes 30–40 minutit. Kook on valmis, kui õunad on pehmed ja kaerahelbed krõbedad. Sobib hästi kas piima või vanillikastmega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Youn 17.veeb 2014 05:39
So true. Honesty and everything reigenczod.
Mõngeldis 29.jaan 2011 20:22
Maitsev, soojana ahjust maitseb eriti hästi vanilje jäätisega...ja kui üle jääb, on hommikul külmana koos kohupiimaga väga maitsev hommikupala.
noorküpsetaja 15.sept 2010 17:28
Proovisin järgi. Kasutasin hapusid õunu ja kuumutasin neid enne natuke ahjus koos kaneeliga. Kaerahelbeid panin alla 300g, ja katte peale raputasin natuke fariinsuhkrut. Lasin pealt mõnusalt krõbedaks küpseda. Tulemus oli ülihea ja sõime koos valge jäätisega kõik korraga ära! :) Järgmine päev proovisin kohe uuesti, tavalised kaerahelbed olid otsas ja pidin panema kiirkaerahelvestega pooleks..selle tõttu jäi kate natuke pudruseks ja valge klaar ei sobinud ka nii hästi kui sügisõunad. Retsept on hea ja tasub kindlasti proovimist! Tervislik ju ka! ;)
NAAJ 07.sept 2010 21:54
See ei ole kook, tükkideks lõigata ei saa. See on vorm. Kaerahelbeid panin 200 g, fariinisuhkrut poole rohkem ja õuntele riputasin ka mitu head spl suhkrut. Ikka tuli kuidagi kuiv ja eriti vaimustatud ei ole. Tavalise purukattega tulevad õunad palju paremad. Kui teinekord peaksin seda vormi veel tegema, siis paneksin õunad põhja, puru peale, siis veel kiht õunu ja siis kõige peale puru. Saaks ehk mahlasem. Serveerima peaks seda aga kindlasti jäätisega.
Liisa 07.sept 2010 20:34
Pigem kaerahelbe-õunavorm. Kindlasti on hea ka teiste aiasaadustega ;)
Mmmerlekas 06.sept 2010 21:08
Ei meeldinud :( Liiga kaerahelbene, kuigi panin vähem kaerahalebeid, muidu Anni retseptid alati meeldinud..
diinah 05.sept 2010 18:19
Väga maitsev! Panin ka õuntele suhkrut juurde ja tõesti hea sai. Pere pole veel õuest tuppa jõudnud, aga mul juba peaaegu pool plaaditäit otsas :P
Hindaja 02.sept 2010 17:35
:P:P:P
naine 01.sept 2010 19:10
Katsetasin, polnud paha! Õuntele lisasin lisaks kaneelile siiski veidi ka suhkrut ja oli õige otsus, vastas enda maitsele. Ka kaerahelbeid sai 50 g vähem pandud kui retseptis ja koogi kontsistents tundus täiesti paras. Aitäh Annile!
gertu 01.sept 2010 18:25
maitsev;)
1