Peotoidud  » Jõulud

Vilma mustsõstra-kodujuustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kogus: 10 portsjonit
Põhja valmistamiseks lisa pulbrile maitsestamata jogurt või hapukoor ja õli. Sega ühtlaseks massiks ning laota õhukese kihina ahjuplaadile. Küpseta 190-200C juures 10-12 min. Lõika valmis põhjast välja sobiva suurusega koogipõhi ja aseta vormi.
Täidise valmistamiseks sega omavahel Merevaik, kodujuust, sidrunimahl ning suhkur. Viimasena lisa segule mustad sõstrad, vahustatud vahukoor ja ettevalmistatud želatiin.
Kalla segu põhjale ning aseta kook vähemalt 4h külmkappi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sünnipäevalaps 27.jaan 2012 09:01
Tegin seda kooki oma sünnipäevaks ja väga hea tuli. Merevaiku üldse ei kasutanud. Selle asemel panin lihtsalt rohkem kodujuustu. Mida kauem seisis seda paremaks maitse läks. 4h pole kindlasti piisav, et maitsed ühtlustuksid. Soovitan lasta seista vähemalt 24h. Ja täna siis läheb uuesti küpsetamiseks!
Cappy 09.jaan 2012 10:47
Väga maitsev kook sai, panin niisamuti mustsõstra püree eraldi kihiks vahele ning taigna surusin korraga ümmargusse vormi ja küpsema.Kodujuustu-
kiht sai väga paks. Lahtikäivasse vormi tehes lausa ääreni. Kindlasti teen veel!
Brüleekreem 08.sept 2011 10:10
Läksin lihtsama vastupanu teed: 200 g ?okolaadiküpsiseid ja u 100 g võid põhjaks. Peale nõrutatud kompotikirsid, siis kodujuuustukreem ja kaunistuseks tumeda ?okolaadi täpid. Sai küll mõneti teine kook, kuid väga hea.
Mari 20.aug 2011 15:06
Taigna surusin 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja küpsetasin siis u 15 minutit ja siis pärast valasin täidise peale ja mustsõstraid panin ainult 150 g. Väga mõnus kook oli.
Kristiina 24.apr 2011 19:58
Tegin ära. Külalistele meeldis mulle absoluutselt mitte. Siukse omapärase maistega, ühesõnaga "maiste asi" :D Rohkem ei tee sellist. Ma arvan mingi lihtsate koostisosadega oleks parem, nu nagu nt. vahukoor ja kohupiim, mingite marjadega nagu vaarikad ja sinna siis zelatiin :D
liis regamata 09.apr 2011 15:17
lihtsalt purustad küpsised ja segad sulavõiga või kandilise vormi korral piisab ka sellest kui laod küpsised põhja ja valad täidise peale, imbub ilusti läbi.
Kristiina 27.märts 2011 16:58
To : Liis1711 Kuidas sa teed seda tavalise küpsistega põhja?
Liis1711 09.veeb 2011 13:11
Küpsetatud põhi jäi hoolimata üleöö kattega seismisest liiga krõbedaks, ei sobinud õhulise pealmise osaga. Mustsõstrad maheda segu sees tulid üllatusena, kuid mitte väga meeldivana - järgmine kord teeksin tavalise küpsistest põhjaga ja paneksin püreestatud marjadest kas alumise (põhjale) või pealmise kihi. Täidis oli muidu väga maitsev.
el 06.veeb 2011 14:23
Lase ca 20-30 min külma veega paisuda (vahekord 1 spl zellatiini ja ca 5 spl vett) ja siis sulatad segades (vesivannil, miksolaineahjus, lihtsalt pliidil) senikaua, kui zellatiin on pärast täiesti vedel ilma ühtegi tükita. NB! Ära lase keema!
Kristiina 06.veeb 2011 10:27
Kuidas ma pean selle ?elatiini ettevalmistama?
1