Peotoidud  » Jõulud

Lihtne maksapasteet

Keskmine hinne: 3.82 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Lihtsa ja kiire pasteedi valmistamiseks võid kasutada ükskõik millist maksa, veisemaksa asemel sobivad ka kana- ja seamaks.
Kogus: 6 portsjonit
Kuumuta pannil õli. Haki sibul ja porgand peeneks ning prae pannil, kuni viljad on muutunud kuldseks. Puhasta maks ja haki peenemad ribad. Lisa maks pannile ja kuumuta läbi. Maitsesta maks soola-pipraga ja hauta kaane all 15 minutit. Mikserda küpsenud maks, porgand ja sibul saumikseriga peeneks. Lisa massi hulka või ja konjak ning mikserda uuesti läbi. Serveeri saia või leivaga. Ära maksa üle küpseta, sest nii muutub see tuimaks ja kõvaks. Pea maksa söömisega piiri, kuna maks võib tekitada organismis raua ja A-vitamiini kuhjumist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eve 30.nov 2013 15:50
Mina panin vaevalt 1,5 cl konjakit ja ikka tundus, et kange, panen järgmine kord veel vähem. Muidu hea.
biokeemik 23.sept 2013 19:36
Eesti üks juhtivaid biokeemikuid Mihkel Zilmer on öelnud, et sissesöödava toiduga on põhimõtteliselt VÕIMATU saada hüpervitaminoosi e vitamiini üleküllust, nii et hea uudis maksasõpradele: pasteedist haigeks ei jää!
skafander 21.jaan 2013 18:14
A-vitamiini ohtlikuks kuhjumiseks oleks tarvis süüa ohtralt jääkaru või hülge maksa. Pasteet tuli hää! :)
jl 22.dets 2012 13:54
Nii maitsev. Nämma-Nämma
AiliV 16.dets 2012 18:49
Seamaksapasteedi keetmisel lisage porgandit rohkem saab magusam ja vahustamisel ärge koonerdage võiga aga ka mitte liialdadage
Mikk 15.dets 2012 19:01
Seamaksa võib eelmisel õhtul piima sisse likku panna, siis kaob enamik kibedast maitsest ära, ja kui veel sörts rõõska koort lisada pasteedi tegemise ajal, tuleb ka seamaksast hõrk asi. Muide, soovitan katsetada järgmist: lisage pasteedile maitseks 1 an?oovisefilee. ;)
Maili 05.dets 2012 19:41
Olen selle retsepti järgi mitu korda pasteeti teinud. Seamaksast. Mitte kunagi pole lisanud ei suhkrut ega alkoholi. Sibulat virutan kohe südamest palju sisse. Võiga pole ka vaja koonerdada.Iga kord on pasteet jube kiirelt kadunud. Huviliste kõhtu nimelt. :)
ilme 02.sept 2012 14:07
seamaksa puhul kindlasti on vaja lisada suhkurt, mina panen ka teistele maksadele. konjaki või brändi asemel kasutan vana tallinnat, see annab eriliselt hea buketi. proovige.
siirikirikal 09.märts 2011 14:31
Tere, Triin! Maksapasteediks sobivad kõige paremini veise- ja kanamaks. Seamaks jääbki tavalisest kibedam. Ka saab magusat maitset lisada rohkem sibulat kasutades. Pool kogust konjakit ei tohiks sellise koguse maksa kohta pasteeti üldiselt küll kibedaks teha.
Triin 09.märts 2011 14:06
Proovisin esimest korda elus pasteeti teha ja pidin kohe pettuma. Panin etteantust poole vähem konjakit, kuid ikka sai mõru ja isegi suhkru lisamine ei päästnud enam tehtut.:(
sirje 02.veeb 2011 22:41
Mina panen kindlasti veel läbikasvanud sealiha, (vahel 2-3 ?ampinjoni ) küüslauku, sidrunimahla, muskaatpähklit ja tüümiani. Maitse on super, - ükski komponent ei tohi teistest üle domineerida. Ükskord lisasin prooviks punase paprika, kuid selle maitse oli jahtunul pasteedil teistest üle, seepärast enam ei pane. Konjakit ei lisa, maitseb niigi fantastiliselt. -
Paar aastat tagasi proovisin ka lambamaksast - tulemus oli samuti super.:)
ämmake 30.dets 2010 18:14
Teen pasteeti lambamaksast koos lamba keele ja südamega. Maitseks kindlasti küüslauku ja muskaati. Sel korral muskaati polnud ja asendasin selle ingveriga, väga hea tuli ja alkoholi ei pidanudki lisama.Oli teravust küll. Porgandit mina ei lisa.
Liisu 11.okt 2010 17:35
Lisasin ainult 1,5 cl konjakit ja jube mõru maitse tuli sellest ja hirmus alkoholine ka :( Kunagi varem olen ka pasteeti teinud ja siis alkoholi ei lisanud ja tuli väga maitsev. Kahju, et seekord ära rikkusin :S
teginpasteeti 27.veeb 2010 17:23
Tegin ka täna, supper hea :)
Hindaja 17.okt 2009 16:55
toesti maitsev
Myy 17.sept 2009 09:20
Nipi 14.märts 2009 22:25
Nii lihtne ja úlimalt maitsev!
1