Peotoidud  » Jõulud

Kõrvitsakook

Keskmine hinne: 3.81 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
Kõrvits ei ole vaid purki panemiseks. Kõrvitsaga saab korda saata palju väikesi imesid. Siin üks neist. Tõesti midagi erilist!
Kogus: 8 portsjonit
Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta kõrvits ahjus pehmeks. Eemalda
koor ja lase viljalihal pisut jahtuda. Vispelda kausis kokku munad ja suhkur.
Lisa vanillsuhkur, tärklis, mascarpone, kohupiim ja kõrvitsa viljaliha. Püreeri kõik saumikseriga ühtlaseks massiks. Suru tainas võiga määritud
küpsetusvormi ja äärista servad hõbepaberiga.
Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks. Eemalda hõbepaber ja kalla segu vormi. Alanda ahju kuumust 190 kraadini ja küpseta kooki 40 minutit, kuni see on pealt kaunilt oranž ja küps.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ewakene 10.veeb 2012 19:06
Hõbepaberit ei kasutanud. Panin lisaks veel noaotsaga kardemoni, jahvatatud ingverit, muskaatpähklit, natuke apelsinikoort ja paar spl apelsinimahla. Kohupiima sai vähem (kuna lihtsalt rohkem ei olnud) ja mascarpone asemel sai pandud naturaalset Merevaiku (seda jälle pisut rohkem, kuna kohupiima sai pisut vähem). Lõppkokkuvõttes võin öelda, et kook tuli imeline. Praegu veel soe, kuid ilmselt külmana veelgi parem.. Kas ta ka nii kaua alles seisab, et maha jahtuda, see on muidugi omaette küsimus. :)
kõrvits 11.nov 2011 23:46
Minu arvates ei olnud midagi erilist, ei halb ega ka hea, midagi jääb maitses puudu. Kokkama Ragnega toidublogis on väga maitsev kõrvitsa-
toorjuustukoogi retsept. Aga ju see on maitse asi.
endelkuppar 16.okt 2011 12:51
On maitsev küpsetis !:H
kallikalli 27.mai 2011 12:37
koogile võib lisada veel ?okolaadi. :)
zipi14 08.apr 2011 19:49
Tegin seda.Läks küll ajataha,aga see minu enda viga :D Järgmine kord tean,mida teistmoodi teha.Ise lisasin veel veidike kaneeli kattele sisse ja panin suhkrut rohkem.Peale raputasin veel mandlilaaste.Küpseta-
sin veidi tumedamaks kui oranz.Aga maitse on supper!Kujutan ette,kui hea see siis on,kui see tuleb välja,nagu peab :)
Jutsukene 22.nov 2010 10:23
väga-väga hea kook. suhkrut panin retsepti järgi, täiesti piisavalt magus. kreemine-õhuline. mulle tundub, et lisamaitseained tapavad kõrvitsamaitse.
Triin 19.nov 2010 14:38
Väga maitsev tuli, kõrvitsat võiks tõesti rohkem panna. Teen kindlasti veel. Kaneeliga võik ka proovida
twinky 29.okt 2010 23:20
Panin 150 g toorjuustu ja 400 g kohupiima - masu ikkagi :) suhkrut panin rohkem ning natuke ingverit, kaneeli ja kõrvitsat ka rohkem kui retseptis - atiäh eelmistele kommentaatoritle! Kook sai väga maitsev, kõik kiitsid!
Edsa 27.okt 2010 15:55
Foolium on selleks, et muretaigen küpsemisel oma kuju säilitaks. Muidu kipuvad ääred minema ümaraks. Kõrbemisega ei ole siin midagi pistmist. Proovin ka seda kooki, suur kõrvits kapi peal ootamas :)
AnnikaKs 25.okt 2010 17:17
Väga mõnus kook. :) Suhkrut võib aga julgelt rohkem panna ja mul läks ka muretainast kõvasti rohkem kui 250g.
vjhgrrfy 22.okt 2010 13:00
lisasin koogile natuke kaneeli ja pool apelsini,mis kodus vedeles, ning sain MARU HEA koogi... :D
Doosekas 14.okt 2010 12:13
Mina ka kahjuks erilist elamust ei saanud, kuigi pean ennast kõrvitsasõbraks. Maitsest jäi puudu ja meenutas pigem tavalist toorjuustukooki. Pere ja Kodu retseptilisa variant toorjuustu-
kõrvitsakoogist on kordades maitserikkam(suurem on nii kõrvitsapüree hulk kui maitseained kaneeli, ingveri, nelgi ja muskaatpähkli näol).
12hiirt 14.okt 2010 09:44
Meenutas õhulist omletti muretaignal. Ei maitsenud mulle, ehkki muidu nö kõigesööja. Ilmselt oleks parema tulemuse andnud oluliselt suurema hulga suhkru lisamine.
Annale 09.okt 2010 20:59
Mina kasutasin ümmargust 28cm läbimõõduga, aga 26 sobib ka väga hästi.
Anna 09.okt 2010 16:12
Mul on üks küsimus, kui suur on küpsetusvorm? Aitäh!
Anetu 09.okt 2010 14:24
Väga hea kook!
Harrastaja 09.okt 2010 12:32
Mina ei kasutanud samuti hõbepaberit. Midagi ei juhtu kui ahi ei ole liiga kuum.
svenartur 08.okt 2010 14:08
See hõbepaberi jutt on küll üks imelugu. Olen muretaignast põhjasid küll küpsetanud ja ilma hõbepaberita. Pole midagi juhtunud. Ei saa sellest osast aru!
Harrastaja 07.okt 2010 12:59
Kook on SUPER hea. Lisasin kõvasti rohkem suhkurt kui kirjas oli. Aga sisu saab kogu aeg maitsta ja enda vajaduste järgi maitsestada. Isegi need,kes muidu väga kooki ei söö, kiitsid seda kõvasti. Jahtununa ehk päris kylmalt on kõige parem.
Viiruk 04.okt 2010 19:34
Lootsin mõne kommentaari ka koogi kohta leida, näeb isuäratav välja.:(
teetass 04.okt 2010 16:54
hästi tänan teid sain hakkma:)
eu80 04.okt 2010 13:46
Veelkord Teetassile: Ikkagi "Uue retsepti lisamine" on see sinu retseptikogus oleva lingi nimi, mitte "Lisa uus retsept". Vabandan.
eu80 04.okt 2010 13:43
Teetassile: Kui oled end kasutajaks registreerinud, siis vajuta üleval oran?il ribal olevale "Minu retseptiraamat" lingile. Siis läheb automaatselt sinu tulevasse retseptikogusse, kuhu saad lisada samale oran?ile ribale ilmunud lingile "Lisa uus retept" vajutades omi retsepte (pead ikka sisse logitud ka olema selleks). Ma loodan et tuli piisavalt selge vastus:).
teetass 03.okt 2010 19:02
Vabandust teisse teemasse tulemast,kuid mul on üks küsimus Kas keegi teab kuidas saab oma retsepte lisada.Vabandust ma olen siin uus,ma mõtlen alles liitusin Toidutarega ja ma mitte ei tea kuidas omasid retsepte siia lisada.:)
mia 01.okt 2010 15:20
Tundub maitsev!
12