Peotoidud  » Jõulud

Sidrunimaitseline kõrvitsamoos

Keskmine hinne: 3.42 Allikas: 100 rooga Autor: Pille Enden
Hapukat moosi saab süüa nii saiaga kui ka kasutada kookides-magustoitudes.
Mõõda potti kooritud kõrvitsatükid, vesi, sidrunimahl, riivitud ingver ja poolitatud vanillikaun. Keeda segu 20 minutit või kuni kõrvits on täiesti pehme. Eemalda vanillikaun ja püreeri kõrvits. Lisa kogu aeg segades moosisuhkur ja sidrunikoor. Keeda 10 minutit madalal kuumusel. Sega hulka sidrunhape. Tõsta puhastesse kuumutatud purkidesse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 01.apr 2013 14:39
Kristi: kui moos maha jahtub, muutub moos mõnusalt paksuks. Selleks siin retseptis moosisuhkrut kasutataksegi.
Kristi 31.märts 2013 19:08
Mida valesti tegin? Tegin 2 kg kõrvitsaid retsepti järgi. Hirmus vedel tuli. Teisele potitäiele lisasin poole vähem vett, kuid ikkagi hirmus vedel. Kasutsin moosisuhkrut. Olen väga pettunud. Ootused olid suured.
Kiisu 15.sept 2012 11:24
Olen aastaid seda teinud, aga vanilli ja sidrunihapet ei kasuta. 1 kg kõrvitsa peale lähen 2 ilusat suurt sidrunit. Kui ei ole moosisuhkrut võib ka tavalisega teha. See, et ta pisut vedelam on, ei muuda maitset.
karlraik 15.sept 2012 10:55
Väga maitsev moos tegin ainult sidruni ja suhkruga.
Ave 09.nov 2011 22:09
Kas oleks väga patt asendada vanillikaun vaniljesuhkruga?
Siiri Kirikal 04.nov 2011 11:03
Signe: moosisuhkur peaks selle töö ära tegema.
Signe 03.nov 2011 23:43
Kas see liiga vedel ei jää? Mida teha, et see marmelaadiks muutuks?
Karin 06.okt 2011 09:46
Mulle just meeldib õrn vaniljemekk selles moosis. Super hea, sobib suurepäraselt ricotta kohupiimast küpsetatud sõrnikutega.
elo 04.okt 2011 14:13
lihtsalt väga hea moos:D
ann 01.nov 2010 07:12
väga hea moos kui keeta kõrvits vähese veega pudruks lisada maitse järgi suhkur pigista sidruni ja apelsini mahl sisse ja kuumuta 3 korda st.jahuta maha ja kuumuta uuesti.
Luluke 23.okt 2010 18:04
Olen ka teinud, kuid ilma vaniljeta. Super! Kaob purgist väga kiirelt meie peres. Eriti hea saiavormis kasutamiseks ;)
Jutsukene 22.okt 2010 11:26
sama lugu siin, kõrvitsamoos/marme-
laad meenutab pigem apelsinimarmelaadi ja meie pere vaieldamatu lemmik :) mina ei kasuta ka vaniljet, lisan ingverit ja sidrunit
suuzi1968 21.okt 2010 20:37
Keedan kõrvitsamoosi juba mõnda aega,kuid ilma ingveri ja vaniljeta.Tulemus on väga huvitav ning enamus inimesi ei oska moosi sees kõrvitsat kahtlustada!
1