Peotoidud  » Jaanid

Marjatäidisega britatort

Keskmine hinne: 3.16 Allikas: 100 rooga
Selle tordi põhja võid valmis küpsetada juba eelmisel päeval. Siis pole peoeelsel ajal muud kui koor vahustada ja tort kokku panna, milleks kulub vaid 10 minutit.
Kogus: 10 portsjonit
Sulata või. Vahusta munakollased ja terve muna suhkruga, lisa piim ja veidi jahtunud sulavõi.
Ühenda omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur, sega muna-võisegusse. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning aja ühtlaselt laiali. Besee jaoks mikserda munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri munavalgevaht tainale ning puista üle mandlilaastudega.
Küpseta ahjus 175° juures 15–20 minutit ja lase siis täielikult jahtuda. Vahusta rõõsk koor vanillsuhkruga.
Poolita jahtunud põhi ning tõsta üks pool serveerimisalusele. Kata vahukoorega
ja lao peale pool marjadest. Aseta peale teine põhjatükk ning kaunista ülejäänud marjadega.
Serveeri soovitatavalt tunni-paari pärast, kuid vajadusel võid tordi ka kohe lauale kanda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
hannalind 28.jaan 2013 18:44
Olen teinud täpselt selle retsepti järgi, ja ainult pikkupidi pooleks. Tulemus täpselt selline nagu ootasin. Ehtne "Brita". :)
TIUKS 31.juuli 2012 11:07
:Y:Y:)
TIUKS 31.juuli 2012 11:07
minul tuli jube hea koik tuli nii nagu peab::
Mell 18.dets 2011 14:06
Mina pettusin.Natuke läks ka untus.oleks pidanud ennem põhja ikkagi küpsetama ja siis besee peale ja liiga tainas ja pealt hakkas alla vajuma.Jätab rohekm sellise igapäevase magustoidu mulje mitte tordi.
huvitav 24.mai 2011 09:34
Väga edukalt saab selle koogipõhja lõigata horisontaalselt pooleks ja üheks kihiks ei jää ainult besee vaid seal all ka osa küpsenud taignapõhjast. Kuigi põhi jääb suht õhuke on seda võimalik lõigata kui teha pika noaga servast sisselõige ja siis tugevema niidiga põhi läbi"saagida". Maitse ja välimus tulevad palju paremad kui teistpidi poolitatult. Besee jääb mõnus krõbe.
tu 134 24.mai 2011 00:10
Kas Werneris siis on niimoodi, et nii tainast kui beseed on ainult üks kiht ja kreem on nende kahe vahel? Horisontaalsel lõikamisel puudub igasugune mõte - võiks siis juba kaks eraldi põhja küpsetada, millest üks on tainas ja teine besee ning kreemi sinna vahele panna. Jääks ära beseelõikamise vaev.
Hindaja 15.märts 2011 23:09
Virsik, mis vahet sel on? Miks peab olema horisontaalselt lõigatud?
Virsik1 15.märts 2011 19:35
Tänan soovituse eest,aga sooviks teha ikkagi nii nagu on tehtud "Verneris".Seal ikka horisontaalselt.
el 05.märts 2011 20:39
Virsik1, ära kurvasta vaid proovi uuesti ja lõika pisut teisiti. Brita koogi põhja nimelt ei lõigata pooleks horisontaalselt nagu tavalist tordipõhja, (st et praegu jääks nagu põhi eraldi ja besee eraldi), vaid vertikaalselt. Ehk siis - lõika plaat keskelt pooleks nö paremaks ja vasakuks pooleks. Võta üks neist põhi besee kihist koosnev pool, määri sellele peale soovikorrane täidis ja kata teise põhi besee kihist koosneva poolega. Lõpptule-
mus saab olema 1/2 küpsetatud plaadi suurune kook.
virsik1 05.märts 2011 17:05
Kui suur peab olema ahjuplaat?Tegin ka,aga tuli nii õhuke ,et seda ei olnud võimalik pikuti pooleks lõigata.
Hanna 22.jaan 2011 21:49
Kas muna ja munakollaseid algul vahustades peab tulema selline vaht või kuidas? Mul tuli tainast üpris vähe..ei tea mis juhtus.
hannalind 15.okt 2010 21:25
kas see seesama "brita" kook, mida müüakse "Verneri" kohvikus Tartus? Kui jah... siis suured tänud retsepti eest, proovin kohe kindlasti :)
Kadri 15.juuni 2010 13:20
Super hea kook ja lihtne teha. Tegin vahukoore-maasika-
kohupiima kreemi vahele ja kõik kiitsid taevani :)
mennu 26.dets 2009 10:23
Super!
Arete 21.juuli 2009 10:01
Väga lihtne ja imemaitsev kook :).
L. 12.juuli 2009 19:09
Väga hea magustoit . :) Kiidan .
1