Peotoidud  » Jaanid

Beseerull marjadega

Keskmine hinne: 3.15 Allikas: 100 rooga
Rulli ümbris võib olla ka beseetainast, nii uskumatu kui see ka ei tundu. Siinset retsepti ja valmistamisviisi täpselt järgides saate igati painduva ja rullitava ümbrise.
Mikserda munavalged tugevaks vahuks. Lisa edasi mikserdades vähehaaval suhkur, sool ja sidrunimahl. Lõpeta vahustamine, kui vaht on veel niiske ja läikiv, sest ülevahustamisel muutub vaht rabedaks ja tükiliseks.
Sõelu segu peale kartulijahu ja tõsta kõik alt ülespoole ettevaatlikult segamini. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta 175° juures 15 minutit. Kummuta küpsenud tainaplaat puhtale paberile, eemalda ettevaatlikult kasutatud paber ja lase jahtuda. Vahusta koor tuhksuhkruga tugevaks vahuks ja määri jahtunud tainaplaadile.
Jaga ühtlaselt peale tükkideks lõigatud marjad. Keera plaat laiemast servast alates rulli, paki paberisse ja lase mõned tunnid külmas jahtuda.
Kook sobib suurepäraselt külmutamiseks. Toatemperatuurile peaks selle võtma vähemalt 30 minutit enne serveerimist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kairi 29.märts 2014 13:45
Mulle tundub, et peabki natuke plönn jääma, kuidas sa muidu seda kohevat ja rabedat beseed rulli keerad? Igatahes väga mõnus rull :P
mmm 30.dets 2012 20:25
Kui õhtul valmis teen kas siis hommikul on hea?
rintsu9 30.juuli 2012 22:17
MInul ei jäänud õhuline, vaid vaijus alla. Katsetan peagi uuesti.Tegin topeltkoguse, aga mida teha nüüd munakollastega?
Siret 11.mai 2012 11:50
Aga äkki on 175 kraadi liiga kuum? Sest mul jäi ka plönn ,aga läbi küpsenud ja pealt kuldpruun.Olen kuulnud,et max temp. peab olema 50-75 kraadi.
Siiri Kirikal 23.dets 2011 19:57
meis: raske eemalt pakkuda, aga üks variant on, et besee ei küpsenud läbi.
meis 23.dets 2011 13:19
Mida ma valesti teen, kui besee ahjust välja võttes õhukeseks nätskeks plönniks vajub?
metskass 17.mai 2011 15:44
:) meritonis tehakse seda pidevalt aga kartulijahust pole keegi seal sõnakeskti poetanud kuna ei pane! aga muidu mu lemmik kook.endal ka see retsept olemas supper hea!
Merje Maripuu 23.apr 2011 16:48
Peale küpsemist oli tainas ilus. Lasin jahtuda natukeseks ajaks. Rõõsk koor, kas see on sama kohvikoor, mis saaks vahuks mikserdamisel? Ei saa ju. Selles retseptis oleks pandud VAHUKOOR! Peale olin hädas, kuna külmkapis oli ainus viimane hapukoor u.100g. Teisi ei ole. Rullimine kulges ilusti, praegu külmkapis....eks näeb.
Merje_1 23.apr 2011 16:10
Tuhksuhkur , kuhu panna, kas valmisrulli peale? Praegu tainas ahjus....
mäu 21.apr 2011 08:19
Kõige parem rullkook.Mina kasutan täidiseks mustikaid ja toorjuustu,nämma-
nämma.
Brüleekreem 16.apr 2011 19:22
Panin siinsete soovituste järgi 4-5 spl suhkrut ja sai parajalt magus. Terve rull kadus hetkega maiasmokkade kõhtu. Nüüd tean, mida teha munavalgetega, mis brüleekreemi tegemisest üle jäävad.
siirikirikal 23.märts 2011 13:27
Jah, lase põhjal maha jahtuda, sest muidu sulab vahukoor seal peal ära. Kui rull keerates veidi pärast murenebki, siis võib veidi vahukoort ka valmiskeeratud rullile määrida ja "lohakalt" sinna mandlilaaste peale raputada.
futurama 23.märts 2011 13:18
Kui ma ahjust võtan kas siis lasen põhjal täiesti maha jahtuda ja siis panen kreemi/täidise ja siis keeran rulli? Või peab seda rulli keeramist juba soojana tegema hakkama, sest tavaliselt külmana mureneb biskviit ära ju.
jete 11.märts 2011 18:36
lisan veel, et mul jäi 15minutist väheks küpsetamiseks. 20min oli küps. aga ikkagi 5 pluss retsept
jete 11.märts 2011 18:19
lemmik kook :)
egle 03.dets 2010 22:12
väga super rull,eriti kui on kasutatud vaarikaid.Sõbrant tõi Haapsalust Müüriääre kohvikust,su-
per! Proovin ka ise teha.
jessuke 19.nov 2010 13:55
vahustuv koor või kooreasendaja - vot mis see on?? ei tea, kas lihtsalt hapukoort suhkruga vahustada tuleb ka hea kreem , sama mis "pealinna" koogilgi sees
jessuke 19.nov 2010 13:53
saqumikser pole mõeldud vahustamiseks, eriti muna sest see ei lähe siis lihtsalt vahtu, ja kui tärklist ei pane siis tuleb besee ju kõva,
ette tänades 10.nov 2010 02:26
milleks on vaja lisada kartulijahu? palun selgitust, mis juhtuks, kui ei lisa tärklist? ja veel: miks munad vahule ei lähe? mikserit polnud, vahustasin väga kaua saumikseriga ja ikka jäi vedel. proovisin küpsetada ja tuli plönn, miks?
Edda 17.okt 2010 19:52
Rull hea, aga tõesti magus. Panin külmutatud kultuurmustikaid- väga hea tuli. Järgmine kord lisaks veel veidi sidrunimahla, aga suhkrut paneks poole vähem
Reili 26.aug 2010 13:05
Sobib hapukama moosiga(või marjakastmega) serveerides:) Ja eriti hea on siis, kui vaarikad ja mustikad koos on.
suhkur 01.mai 2010 09:52
Tere, olen seda rulli varem teinud, tundub, et siin on suhkru mõõtühik vale, 4 spl- st piisab täiesti.
anni 09.märts 2010 13:32
müüriääre kohvikus see mu lemmikkook. Looda et see retsept sama ja on plaan teha
solnuzka 13.veeb 2010 22:56
Minu jaoks ka liiga magus.
Väike kokkaja 30.juuli 2009 21:50
Minu jaoks oli see kook natuke liiga magus,kuid laua pealt oli see kiirelt kadunud.Kõik kiitsid.
1