Peotoidud  » Jaanid

Beseetort maasikatega

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Lihtsasti valmiv pidulik magustoit, millest jätkub 8-10 maiasmokale. Valmista söömisele eelneval päeval.
Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Pane 24 cm-se lahtikäiva vormi põhjale küpsetuspaber nii, et ääred ulatuvad vormi vahelt välja.Tõsta munavalgevaht lusikaga vormi ja küpseta 145-kraadises ahjus umbes tund aega. Jahuta täielikult, kuid ära vormist välja tõsta. Vahusta vahukoor mikseriga kõvaks vahuks ja sega lusikaga sisse kondenspiim (suhkrut ei ole vaja, sest kondenspiim on niigi magus). Tõsta mass beseekoogile ja aseta koos vormiga sügavkülma. Tort on valmis järgmisel päeval. Kaunista see maasikatega ja lase 15-20 minutit enne söömist toatemperatuuril seista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Suvi2008 11.nov 2010 18:07
väga maitses ja teen tulevikus veelgi
illi 04.sept 2010 08:07
lihtne ja hea
illi 04.sept 2010 08:07
lihtne ja hea
Mõisakülaline 02.aug 2010 21:38
Munavalged vahustad suhkruga ja küpsetad, tekib besee. Kui see on jahtunud, siis katad vahukoore ja kondenspiimaseguga. Ise panin 200ml vahukoort rohkem ja asi sai parem, mitte nii üüratult magus. Lastele maitses. Julgust! :-)
Liisa 12.juuli 2010 22:28
Ilmselt tark tegu oleks suhkur üldse ära jätte, või kui siis ainult paar lusikatäit. Kondenspiim on ju niigi magus, ning koos suhkruga tõmbaks vist silme eest küll mustaks... Aga jäätist sellise kondenspiima-
vahukoore järgi teha on väärt katsetamist ;)
mann 12.juuli 2010 14:48
kas see suhkur, mis retseptis kirjas pannakse siis munavalgete hulka vahustamisel??? ma ei saa aru kuhu see suhkur siis läheb, kord kirjas et suhkur, siis sulgudes, et suhkrut pole vaja, kuna kondenspiim niigi magus ... tahan proovida ;) ma olen magusasõltlane ja see ei saa mu jaoks magus olla :D
bosse 09.juuli 2010 08:54
Mina proovisin järgi. Kuigi mulle meeldib, kui magustoit on magus, oli see siiski ikkagi liiga magus minu jaoks. Maasikaid peale panna on ka selles mõttes raske, et see tort on ju pealt kõva nii kaua, kuni ta pole sulanud. No peale saab panna, aga nad on seal lahtiselt peal. Võib-olla peaks vahele panema enne vahukoore-
kondenspiimamassi lisamist...
Ktln 08.juuli 2010 10:06
Kas keegi on proovinud? Oskab kommenteerida?
Riina 07.juuli 2010 17:21
Olen korra teinud niimoodi omale jäätist. Vahukoor ja kondenspiim ning lisaks tumeda sokolaadi tükikesed. Tuli hea aga oii kui rammus. Tõenäoli-
selt on see tort ka hea. Vb mõne jaoks liialt magus ja rammus aint. Kuid eks head asjad ongi ju rammusad ;) Ühesõnaga tort väärib proovimist.
ämblik naine 03.juuli 2010 11:41
Appi,kas sa nii rumal,et ei jaga matsu?Jäätis valmistatakse ise vahukoorest ja kondenspiimast.Mui-
deks see on nii pea igas jäätise valmistamis retseptis.
Kristel 02.juuli 2010 16:43
kus jäätis jäi
Triin. 29.juuni 2010 14:56
lihtne kook.
heleene-eliisabet 28.juuni 2010 20:42
:)see tort o isuäratav.
1