Peotoidud  » Jaanid

Jääst kauss

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Kaunist jääkausist jäätist serveerida on tõeliselt efektne.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Võta kaks kaussi, üks suurem ja teine väiksem, mis on läbimõõdult 3-4 cm väiksem. Täida suurem kauss veega (täida umbes neljandik sellest) ja aseta selle sisse, täpselt keskele, väiksem kauss ja kinnita see oma kohale (näiteks kleeplindiga).
2. Pista suuremas kausis oleva vee sisse ühtlaselt piparmündilehti, marju ja lilli. Kalla ka väiksemasse kaussi nii palju vett, et see oma raskusega ühtlasele tulemusele kaasa aitaks (samas mitte liiga palju, sest vastasel korral ei jäätu kausile põhja alla). Pane vähemalt 24 tunniks sügavkülma.
3. Valminud jääkausi kättesaamiseks aseta välimine kauss korraks kuuma vette ja kummuta jäänõu välja.
4. Serveeri kaunist jääkausist jäätist või booli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kiizu 06.juuli 2011 14:07
Mina tegin talvel selliseid suuri kujusid jääst ja panin küünla sisse .Andis ilusa ja romantilise tunde . Olen teinud ka gua??värvi veest ja küünla sisse pannud .:)
Kaili Malts 05.juuli 2011 17:03
sulas nii kiiresti :(
Siiri Kirikal 05.juuli 2011 07:43
Päikese käes sulab see ilu tõesti 10-15 minutiga. Aga varjus ja öhtuti õues peab ka kauem vastu. Jääst lauakaunistused (pidulaudele on ju ka lausa skulptuure meisterdatud) on nagu tordiküünlad, mis vaid korraks rõõmu pakuvad. Ent seda hardam on hetk, mil korraks peatuda ja pakutut nautida.
bite 04.juuli 2011 23:56
Ei tea kui kaua on aega sees olevat magustoitu nautida? ´Kas jutt käib 5-10 minutist või 20-30 minutist?
1