Peotoidud  » Jaanid

Külm kirsi jäätisetort

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: 100 magustoitu Autor: Lia Virkus
Kirsi- ja šokolaadimaitseline jäätisetort valmib 20 minutiga. Soovi korral võid selle juba mitu päeva varem valmis teha.
Valmistusaeg: kuni 20 min

+ üle öö sügavkülmas

Purusta küpsised köögikombainis, sega hakitud mandlite ja sulatatud võiga. Lase jäätisel pisut sulada, sega kirsimoosiga ja maitsesta likööriga. Viimaks sega hulka vahustatud koor. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, kinnita ääred. Määri põhjale kolmandik küpsisepurust ja selle peale pool jäätisesegust. Pane jällegi kolmandik purust ja ülejäänud jäätisesegu. Puista peale järelejäänud küpsisepuru. Kata vorm fooliumiga ja pane vähemalt üheks ööks sügavkülma. Serveerimiseks võta ära ääred ning tõsta tort suurele alusele, kaunista kirsside või viinamarjadega. Lase pool tundi enne laualeandmist toatemperatuuril seista.

Kogus 10 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Äär 29.apr 2012 07:15
@aelt: Kinnita lahtikäiva vormi äär, noh. :D Paned küpsetuspaberi põhja peale, siis asetad vormiääre põhja (ja paberi) peale ja paned vormiääre paika (kinnitad selle ääre). Nii jääb küpetuspaber sirgelt vormi põhja. Üleulatuva paberi võid ümmarguselt ära lõigata.
aelt 28.apr 2012 22:40
Palun selgitage, kuidas mõista "...kinnita ääred". Tänan.
Hindaja 26.apr 2012 18:54
mul kuu aja pärast on sunnipäev. kindlasti proovin
Hindaja 25.apr 2012 18:46
Kiire, lihtne ja väga maitsev. Üks kindlaid lemmikuid.
1