Peotoidud  » Jaanid

Sillu põrsaribid jõhvikamarinaadis

Keskmine hinne: 3.88 Allikas: Grill ja barbecue Autor: Silja ja Arvi Pitelkov
Selle retsepti mõtles välja Silja, kes on pikki aastaid nii Eestis kui mujal barbecue- ja grillivõistlustel kohtunikutööd tehes maitsnud sadu ja sadu ribisid. Tänu sellele on temast saanud suur ribiekspert ja see siin on üks tema hittretsept.
Valmistusaeg:

Ettevalmistamisaeg 10 minutit + 1 öö maitsestumiseks + 45 minutit grillil

Kogus: 4 portsjonit
• Kõigepealt lõika ribiplaat tükkideks, et konti oleks pärast hea näpu vahele võtta. Maitsesta soola ja pipraga, kuid seda pole vaja palju panna, sest marinaad annab ka maitset juurde. Eriti tähelepanelik ole soolaga.
• Sega kokku marinaadiained. Pane marinaad kilekotti, lisa ribid ja mulju korralikult käte vahel läbi. Marinaadi peab olema nii palju, et ribid oleksid üleni kaetud. Lase üle öö külmikus maitsestuda.
• Pruunista ribid kõigepealt grilli kõige intensiivsemalt hõõguvate süte kohal ja tõsta siis grilli teisele poolele küpsema. Resti all võiks olla rasvavann, mille sees on vesi ja peotäis lepalaastu, nii saab ribi küpsemise ajal niiskust ja suitsu.
• Grilli umbes 35 minutit.
• Tõsta siis ribid fooliumile, pintselda üle allesjäänud marinaadiga ja pane koos fooliumiga veel 10 minutiks grillile järelküpsema.
• Allesjäänud marinaadi võid kasutada kastmena.
• Söö kohe ja pea meeles, et ribi süüakse alati näppude vahelt!
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pipsin 05.juuli 2012 20:24
Oi oi, seda retsepti kohe kindlasti ei mõelnud välja Silja, vaid see on juba ammu teada-tuntud Nigella Lawsoni sweet and sticky ribs retsept. Grillivõistlustel kohtunik ei tohiks end kindlasti võõraste sulgedega ehtida. Väga nõme.
1