Peotoidud  » Jaanid

Valgete ööde tiramisu

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Kohvi sisaldav lõunamaade klassik sobib hästi juhtudel, kui hiliseks õhtuks on vaja turgutust. Selle retsepti eripäraks on läbikuumutatud muna ja vähemtähtis pole ka see, et saad desserdi varakult valmis teha.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 3 kuni 12 tundi külmikus

Kogus: 10 portsjonit
1. Maitsesta jahe kohv likööriga, jäta ootele. Mikserda munakollased 5 sl suhkruga ühtlaseks ning seejärel vahusta kuumaveevanni kohal seni, kuni munavaht tiheneb ja on kuum. Jahuta ja sega mascaprone’ga ühtlaseks kreemiks.
2. Vala siirupi jaoks mõeldud suhkur potti ja lisa peale nii palju vett, et see suhkru vaevu kataks. Kuumuta keemiseni. Vahusta munavalged kohevaks ning vala mikserdamise käigus juurde kuum siirup. Vahusta ühtlaseks. Ühenda ettevaatlikult mõlemad vahud. Tõsta küpsised korraks kohvi sisse, aseta serveerimisnõusse ja kata kreemiga. Sõelu peale mõrukakao ja riivitud šokolaad. Hoia vähemalt 3 tundi, veelgi parem üleöö, jahedas.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
oraa 20.juuni 2012 20:51
kui on 6 muna ,mikserdad 6munakollast ja järelikult jääb alles ka 6 munavalget
alo 20.juuni 2012 12:08
mitu munavalget?
1