Peotoidud  » Jaanid

Lambakints ahjus

Keskmine hinne: 2.97 Allikas: Lia köök Autor: Lia Virkus
Paar korda aastas küpsetame lambakintsu ahjus või grillil. Kuna kints on nii suur, tuleb seda koos külalistega nautida. Paneme ahju ka sektoriteks lõigatud kartulid ja teeme juurde käharkapsalisandit. Küpsetuskotti kogunenud leemest saab aga maitsva kastme, kui see koos vahukoorega läbi kuumutada.
Valmistusaeg: üle 60 min

15 min + 1-2 päeva marinaadis + 2 tundi ahjus

Kogus: 6 portsjonit
Puhasta lambakints liigsest rasvast. Torka noaga augud sisse. Pane sinna 7–8 küüslauguküünest lõigatud viilud ja väiksed rosmariinioksad. Maitsesta kints soolaga.
Purusta kannmikseris või minilõikuriga jämedalt hakitud koriander või petersell ja sibul. Lisa õli, sidrunist pressitud mahl, paar küüslauguküünt, soola ja pipart. Töötle ühtlaseks seguks.
Tõsta kints küpsetuskotti ja määri ürdi-õliseguga. Lase 1–2 päeva jahedas marineerida.
Küpseta lambakintsu 175kraadises ahjus 1,5–2 tundi või kuni lihatermomeetriga mõõtes on liha sisetemperatuur kõige paksema koha peal 60–70 kraadi. Tõsta valmis liha lõikelauale, kata fooliumiga ning lase 15 minutit järel­küpseda, seejärel lõika lahti.
Lõika käharkapsalehed peenteks ribadeks. Pruunista pannil peekoniribad, lisa kapsas ja kuumuta paar minutit. Naudi kapsast krõmpsuna koos lambakintsuga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa