Peotoidud  » Jaanid

Lauale löödud lõkkekala

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kersti Rea
Sellise küpsetamisviisiga võib teha ka lõhet, forelli või siiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Puhasta värsked kalad, lähenedes kalale selja poolt. Eemalda pea ja saba, tee sisselõige piki selga ja lõika selgroo kõrvalt kala pooleks. Eemalda sisikond ja fileeri luustik, jättes kala nahale. Nii jäävad kalafilee hõlmad
kõhtu-nahkapidi kokku. Naeluta kalad, nahk allapoole, võimalikult laiale umbes 60 cm kõrgusele lehtpuust lauale või selleks ekstra mitmest lauast kokku löödud lauaplaadile. Määri kalu seguga, mis võiks olla
vahekorras 1 sl mett : 1 sl õli : 1 tl soola : 1 sl tilli. Aseta plaat kaladega lõkkest 50 cm kaugusele küpsema.
Küpsetusaeg oleneb kalade suurusest: keskmiselt 45 minutit, suuremad kuni 1 tund. Valminud kalale määri peale maitsevõid ja lase hea maitsta.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa