Peotoidud  » Jaanid

Grillitud portobellod

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Portobelloseened on grillimiseks justkui loodud. Nende kübarad on tagurpidi pööratult nagu pisikesed kausikesed, kuhu saab pista erinevat täidist.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Kui seened satuvad olema hiiglama suured või on soov pakkuda neid koos muude toitudega suupistelaual, võib seened serveerides sektoriteks lõigata.

1. Puhasta seened pintsliga.

2. Lõika seenejalad ära ja haki need. Musta värvi eoslehekesi seenekübara alt eemaldada pole tarvis.

3. Pudista mozzarella näppude vahel peeneks.

4. Haki tomat väikesteks tükkideks, eemalda liigne vedelik.

5. Sega mozzarella hakitud seenejalgade, purustatud küüslaugu ja tomatitükkidega.

6. Maitsesta täidis soola ja musta pipraga. Jaga võrdselt seenekübaratesse.

7. Tõsta igale täidisele tüümianioksake ja nirista kõige peale veidi oliiviõli.

8. Pintselda seenekübaraid õliga sellelt poolelt, mis grilli vastu puutub, siis ei jää need kinni.

9. Tõsta seened grillile ning küpseta, kuni juust on sulanud ja seened küpsed. Selleks kulub umbes 15 minutit.

Proovi ka nii!
Portobellosid võib grillida ka täidiseta. Sel juhul sobivad need väga hästi näiteks taimetoitlase burgeri vahele kotletti asendama. Lihtsalt pintselda portobello kergelt õliga kokku ja grilli mõlemalt poolelt 2–3 minutit. Siis puista peale väheke soola ja mõnus grillseen ongi valmis. Pista burgeri vahele ja söö niisama. Või paku n-ö kõigesööjatele liha kõrvale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa