Peotoidud  » Jaanid

Grillitud kanamaks mustade ploomidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat 2 Autor: Kersti Rea
Kogus: 5 portsjonit
1. Pese maks voolava vee all, nõruta ja kuivata majapidamispaberi vahel kuivaks.

2. Sega kokku purustatud küüslaugust, hakitud petersellist, õlist, konjakist ja veinikastmest marinaad, lisades sinna maitse järgi soola ja pipart.

3. Määri maksatükid kastmega, puista sinna ka ploomid ja jäta külmikusse vähemalt 2 tunniks, parem aga terveks ööks maitsestuma.

4. Leota puust vardaid 20 minutit külmas vees.

5. Lüki maks vaheldumisi ploomidega vardasse ja grilli kiirelt kuumal grillil, tavalises ahjus või ahju grillrežiimil.

6. Maks küpseb kiiresti, jääb õrn ja pehme. Paku kõrvale redutseeritud veinikastet.


Redutseeritud veinikaste.

0,5 liitrit punast veini, 150–200 g fariinsuhkrut, näpuotsaga soola, tüümiani, loorberit, musta pipart, kadakamarju, sidrunit. Vein võib olla vabalt eelmise õhtu ülejääk.

1. Pane kõik komponendid korraga potti ja keeda vaiksel tulel, kuni vedelik on umbes poole võrra kokku keenud ning on konsistentsilt muutunud siirupiselt paksuks.

2. Hoia külmikus suletavas anumas. Võid kasutada lihadele kastmeks, lisada magustoidu peale või kasutada toidu maitsestamiseks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa