Peotoidud  » Jaanid

Unelmatort

Keskmine hinne: 2.12 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Selle hõrgu tordi retsept ilmus Nõukogude Naises 1971. aastal, kui köögitoimetajaks oli proua Ida Savi. Analoogne retsept on ka tema raamatus “Saiad, pirukad, koogid”. Toona ehtis see kohvimaitseline tort tihti peolaudu, katteks vahukoor, millega võib nüüdki soovi korral i-le täpi panna.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Taina valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks kõvaks vahuks ja sõelu hulka omavahel segatud kuivained. Sega ühtlaseks tainaks ja laota võiga määritud küpsetuspaberile. Küpseta 200 kraadi juures 10–15 minutit.

2. Lase jahtuda ja lõika neljaks võrdseks nelinurgaks.

3. Leota kreemi jaoks želatiini 2 sl külmas vees ja sulata kuumas kohvis. Vahusta koor, lisa vähehaaval külm kohvijook, segades alt üles. Lase väheke tarduda.

4. Immuta tordikihid kergelt magusa kohviga, tõsta üksteise peale, kihtide vahele pane poolhangunud kohvikreemi. Kata ka pealt kreemiga. Tõsta tort 1–1,5 tunniks külmkappi või jahedasse ruumi, et kreem tarduks.

Kaunista hakitud šokolaadiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Heli 05.mai 2015 21:13
Retsepti autor on Lia Virkus? Kas tõesti? Olen seda torti teinud juba mingi 25 aastat tagasi, see retsept on Ida Savi raamatust Saiad, pirukad koogid ja raamatus on retsepti juures märge, et tegemist on Soome retseptiga.
1