Peotoidud  » Lihavõtted

Beseerull keedukreemiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kogus: 1 portsjon
Võta täidises kasutavad külmutatud marjad aegsasti sulama. Mikserda toasoojad munavalged tugevaks läikivaks vahuks (hoidu ülevahustamisest!). Lisa edasi mikserdades vähehaaval suhkur. Määri mass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja riputa üle mandlipuruga. Küpseta ahju alumisel siinil 150'C juures 15-18 minutit. Beseeplaat peaks ahjust väljavõtmisel olema veidi pehme ja niiske. Lase 10 minutit seista, siis kummuta teisele küpsetuspaberile ja koori kasutatud paber maha. Plaadi küpsemise ajal mõõda munarebud, suhkur, sidrunimahl ja -koor väikesesse paksupõhjalisse keedunõusse. Kuumuta ettevaatlikult, pidevalt põhjast segades, kuni segu muutub täiesti paksuks. Tõsta pliidilt ja lase jääkülmal veevannil täielikult jahtuda. Mikserda koor tugevaks vahuks ja sega õrnalt munakreemi hulka. Määri kreem beseeplaadile, riputa peale värsked (või sulanud ja täiesti kuivaks patsutatud) marjad ning keera plaat paberi abil rulli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ryuu 29.mai 2010 22:42
Tegu on tordiga kus muna palju ja jahu mitte üldse, nii et inimesed kes muna ei armasta, peaksid juba retsepti vaadates sellega arvestada oskama. See rull meenutab Anni Arro "Komeedi" kohvikus pakutavaid beseerulle. Kes aga vahukoort armastab, peaks selle kindlasti ära proovima! Olen seda vaid üks kord valmistanud ning ei olnud sellega piisavalt põhjalikult aega jännata sest läks kiireks, kuid isegi selliselt valmistatud torti jõudsid sööjad kiita. On inimesi kelle jaoks selline retsept on liiga magus, kuid maitse üle ei saa vaielda. Panin kreemile ettenähtust veidi rohkem sidrunimahla maitseks et liiga läilaks ei läheks, ning marjade asemel külmutatud-sulatatud ploomide-sõstarde segu. Sööjate arvates meenutas tulemus mingil määral bubertit. Ahjus kuldkollaseks pruunistunud mandlid annavad suurepärase maitse, lisasin neid 100 grammi jagu. Samuti peaks iga küpsetaja teadma enda ahju omapärasid, sest mõnes võtab besee küpsetamine ehk rohkem aega. Muuseas, siin retseptis on öeldud, et munakollaste segu kreemi jaoks peab kuumutama "täiesti paksuks". Minu kogemusele tuginedes ei tasuks sellega väga üle pingutada, muidu hanguvad munakollased ära ja neid ei ole võimalik vahukoore sisse segada. Kõike arvestades olin väga rahul, kuna ma teadsin mida oodata.
Mii 03.nov 2009 19:30
ma panin vähem suhkrut, aga see on ikkagi isegi minu jaoks liiga magus. ja liiga munamaitseline. mulle ei meeldinud.
tahaks teada 13.juuni 2009 19:38
ei tea, kas tegu on taolise koogiga, mida pakutakse müüriääre kohvikus?
1