Peotoidud  » Lihavõtted

Pavlova

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kõva besee eriliik, mille pind on sitkevõitu, sisu aga pehme ja nätske nagu vahukomm. Siintoodu on üks paljudest variantidest.
Mikserda munavalged ilma suhkruta vahuseks. Lisa pool suhkrukogusest ning vahusta, kuni mass muutub läikivaks. Edasi vahustades raputa või sõelu juurde ülejäänud kuivad ained, äädikas lisa tilgakaupa. Mikserda tugevaks läikivaks vahuks. Tõsta beseemass suure lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vormi ovaalse, äärtest kõrgema vaagna kujuliseks. Küpseta 150'C juures umbers 1,5 tundi, kuni pealispind muutub õrnalt pruunikaks, sisu aga jääb pehmeks. Lülita ahi välja ja jäta pavlova lahtise uksega ahju kuni täieliku jahtumiseni. Mikserda vanillikaste tihedaks vahuks ning täida sellega beseevaagen, tõsta puuvili vahu peale. Serveeri kohe.

NB! Võid valmistada ka igale sööjale omaette mini-pavlova, mida tuleks kuivatada 125'C juures umbes 40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
preiliK 08.juuni 2010 15:00
väga super küpsetis, kogu meie perele maitses. kindlasti teen siis kui saab juba värskeid marju (maasikaid) uuesti.
taina 23.dets 2009 00:35
võibolla lasid liiga kiiresti külma õhu koogile ligi, et Nigella tegi oma saates nii, et alguses lasi auhju kuumaks 200 kraadini ja siis küpsetas 120 kraadil umbes 1 h aega ja siis ei võtnudki ahjust välja vaid lasi ahjus sees jahtuda... et külm õhk ligi ei pääseks, siis vajubki kook kokku
siretsiku 12.juuli 2009 16:52
mina algaja koogiküpsetaja proovisin seda teha. ahjus oli nii ilus ja isuäratav.kui valmis sai,siis tegin natuke ahju ukse lahti ja jätsin jahtuma.kui siis hiljem vaatasin, siis oli nagu kokku kuivanud:(mida ma valesti tegin? no arvan et kui vahukoorega ära kaunistan, siis ikka veel kõlbab.
Didi 10.mai 2009 09:53
@mimm: Selle ovaali läbimõõduks on umbes 23 cm. Võid joonistada ka kujundi ennem küpsetuspaberile, siis on kergem vormida.
mimm 08.apr 2009 22:19
Ehk täpsustatakse ka selle ovaali umbkaudsedki mõõdud? Sellest sõltub koogi paksus ja küpsemisaja sobivus.
Liisi 08.apr 2009 21:27
100 kraadi juures ei l2he pealt pruuniks ja tuleb parem ....aga see minu arvamus. :)
1