Peotoidud  » Lihavõtted

Munamummuline herne-brokolipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Maru
Kogus: 1 portsjon
1. Sega taina tarvis kuivained ning riivitud parmesan. Lisa ka kuivatatud ürte, need elustavad muidu nii tavalist tainast. Pane hulka kuubikuteks lõigatud külm või ning mudi kuivainete sisse. Lisa supilusika haaval nii palju külma vett, et tekiks ühtlane tainas. Näpi tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja külgedele. Tõsta vorm külma ootele.
2. Lõika brokoli õisikuteks ja kukuta soolasesse vette keema. Keeda peaaegu
pehmeks, kurna, jahuta külma veega ning nõruta. Suru kahvliga katki. Pane 4 muna 5 minutiks keema. Ehmata külma veega, lase jahtuda, kuivata ja koori.
3. Vispelda omavahel toorjuust, hapukoor ja ükshaaval lisades 3 toorest muna. Riivi sekka parmesani ning haki värsket estragoni. Maitsesta soola, pipra ja värskelt riivitud muskaatpähkliga. Sega juurde brokoli ning suur peotäis külmutatud rohelisi herneid. Poolita keedetud munad ning aseta, lõikepool all, vormi. Vala täidis vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Tõsta kuumus seejärel 200 kraadini ning küpseta veel 15 minutit või seni, kuni pirukas on pealt isuäratavalt kuldne. Luba pirukal veidi taheneda ja söö soojalt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 05.apr 2012 19:27
Kerti: spargelkapsas ongi teisisõnu brokoli. Väike seletus siin http://www.toiduta-
re.ee/termin.php?i-
d=279
Kerti 05.apr 2012 17:25
mu teada spargel ja brokoli on kaks eri asja, kui poest järgi vaadata, äkki seal peaks olema kirjas spargelkapsas VÕI brokoli???!
1