Peotoidud  » Lihavõtted

Belgia kohupiimatort

Keskmine hinne: 3.54 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Tugeva šokolaadimaitsega tarretatud kook, mille võid valmis teha juba eelmisel päeval. Mahedama maitse eelistajad võivad tumeda šokolaadi asemel kasutada piimašokolaadi.
Näpi või, suhkur, jahu ja vanillsuhkur purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks
tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi
põhja. Küpseta 20 minutit. Sega kohupiim, suhkur, vanillsuhkur ja riivitud šokolaad. Pane želatiinilehed külma vette ja lase 5 minutit paisuda. Pigista vesi välja ja sega lehed vähese kuuma veega. Jahuta segu ning vala kohupiimamassi hulka. Vahusta vahukoor ja sega ülejäänud täidisega. Vala põhjale ning lase külmkapis vähemalt 6 tundi kuni üleöö tarretuda.
Sulata pliidil nõrgal kuumusel šokolaad ja vahustamata koor. Sega ühtlaseks, jahuta külmkapis
paksenemiseni ja määri tarretunud tordile. Joonista kahvliga muster peale ja serveeri.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Annika 04.jaan 2015 19:08
Kasutasin piimašokolaadi ja panin 20g želatiinipulbrit. Põhja tegin 200g Digestive küpsistest + 100g võid. Põhjale ladusin veel konservkirsse nagu keegi siin soovitas. Väga hea tort sai, kirsid sobisid kreemisele koogile suurepäraselt :)
relika 08.nov 2014 23:45
Tegin täna seda kooki. 1 zelatiinileht = 2 grammi želatiinile. Sinna läheb 16 g (ma panin 20g paki, kuna kohupiima panin ka 600 g)
MAARJA 07.nov 2014 14:54
Tere , oskab keegi öelda palju panna zelatiini pulbrit selle koogile .? poest ei leidnud neid lehti
Sandesh 17.veeb 2014 04:55
You've got to be kidding me-it's so trlspnarentay clear now!
Karin 09.nov 2013 14:25
liiga rammus. sõin ühe tüki ja rohkem sellest tordist enam ei tahtnud.
i. 13.nov 2012 15:37
super hea tort!
kiisumiisu 26.apr 2012 19:06
ultse ei tulnud välja...koik läks metsa...:S
Serendipiti 06.veeb 2012 19:35
ahjaa põhja tegin hoopis klassikalise digestieve küpsised ja või. ei pea küpsetama hea lihtne
Serendipiti 01.veeb 2012 17:04
väga lihtne teha ja supermaitsev. loomulikult ka kohutavalt rammus. üle ühe tüki küll ei suuda süüa .... teen seda ka edaspidi
Mia 15.märts 2011 10:08
Ohh suured tänud! :) Plaanin mehele üllatuse teha ja loodan, et tuleb samamaitsev kui talle see muidu meeldib :)
siirikirikal 15.märts 2011 09:27
Mia-le...Kui külma veega on lehed paisutatud, siis kuuma vett lisa nii vähe kui võimalik, see on vajalik vaid ?elatiinilehtede ülessulatamiseks. Saadud ?elatiinimass jahuta veidi maha ja sega vahukoore hulka, seda samal ajal rahulikult läbi segades.
Mia 15.märts 2011 09:10
Kui ma need zelatiinilehed kuuma vette panen siis kui palju seda umbes olema peaks? pole kunagi zelatiiniga midagi teinud :D
kadri 02.märts 2011 13:27
super hea kook, ei ole väga magus ka just parasjagu
Brüleekreem 22.jaan 2011 23:40
Põhi oli suurepärane. Lisasin mustsõstraid, kuid kompotikirsid oleksid kindlasti parem valik. Ja järgmisel korral teeksin piima?okolaadiga, et suti magusam saaks. Läheb lemmikute hulka.
sutsik 01.jaan 2011 17:20
Tegin aastavahetuseks. Täidiseks oli ainult 400g Farmi nn kannukohupiima, lisasin ca spl kakaod juurde, ilma tundus liiga vähe kakaone olevat. Katet tegin veidi rohkem. Kokkuvõte - raudselt teen veel! Väga hea!
Brit 28.okt 2010 10:41
Lisasin veel põhjale täidise alla konservkirsse, kuna muidu tundus natuke liiga kreemine kook tulevat. Tulemus sai ikka super! Uus lemmik nüüdsest :)
fänn 18.mai 2010 19:23
Mina nüüd juba mitu korda seda teinud. Väga mõnus kook! Lapsed millegipärast väga ei taha (ainult pealmist ?okolaadikihti noolivad), aga kõigile täiskasvanutele on väga meeldinud
tüli 02.apr 2010 16:08
Väga hea tort. Minul küll ?okolaad kõva ei jäänud. Tegin täpselt retsepti järgi. ?elatiini panin 2 spl, kohupiima oli 2tk 300 gr kakaotoru ja 1 vahukoor. Küpsetasin 200 kraadi juures. Ainuke asi, mis valesti läks, oli see, et panin põhjale terve muna /ei raatsinud munavalget ära visata/, selle võrra tuli põhi kõvem. See ei häirinud.
NurrMarta 30.märts 2010 20:49
ubin14 - kindlasti võid ise kakakod lisada, aga kuna see teeb kohupiimasegu veidi kuivemaks, siis ehk ka mõni lusikatäis koort sekka. krossinaine - kindlasti võid kasutada ka zhelatiinipuru, aga siis arvestsega, et pakil näidatud kogused on 1 liitri vedeliku tarretamiseks. Siin tarretatakse tahedamat segu :) seega peaks koguseid vähendama.
krossinaine 30.märts 2010 19:40
mina ei ole kunagi kasutanud lehte vaid zelatini pulbrit ja seal on peal kirjutatud kas tahd kõva keskmist või nõrka tarretist ja see on 1l.koguse kohta ja ei ole kunagi alt vedanud.on 2*10g ja maksab kuskil 5kr. olenevalt poest
ubin14 30.märts 2010 17:41
Kas voiks kohupiima segada kakaopulbriga, siin Inglismaal ei ole kakaokohupiima.
karoli11 15.veeb 2010 18:09
Mina pakkusin seda oma sünnipäeval külalistele ja eranditult koigile meeldis! Superkiitvaid kommentaare tuli selle tordi aadressil ja seda oli monus kuulda:) Pohja küpsetasin 200 kraadises ahjus 20 minutit ja tuli välja just nii nagu pidi. Kasutasin esimest korda zhelatiinilehti ja panin Sonera soovitusel ka ühe lehe rohkem, nii igaks juhuks. Tardus hommikuks väga ilusti. Glasuuri peal tuli ka väga parajas koguses. Kaunistusi lisasin ka peale lisaks. Väga mugav oli ka see, et enamuse tordist sai eelmisel päeval valmis teha, nii et oigel päeval oli vaja ainult glasuur teha ja kaunistada. Niisiis, minul see tort onnestus väga ja soovitan kindlasti teistele ka!
Atsinna 14.veeb 2010 13:00
Kas NurrMarta aru saab, aga mina küll mitte. Kuidas saab iga suvaline inimene kellegi arvuti taha ja ka seal tuleks mõelda, mida kirjutada. Kui ikka midagi öelda ei ole, siis poleks vaja toidutaret risustada mitte midagi ütlevate kommentaaridega. Lasteaiamänge mängitakse mujal.
Elina 14.veeb 2010 11:49
nurrmarta saad aru lihtsalt minu pool on käinud palju inimesi ja mõned ise kommentarivad sest nad tahavad kah,:) vott:Dnii
triinu 21.jaan 2010 14:14
Mis kuumusel küpsetama peaks?:)
12