Peotoidud  » Lihavõtted

Muna-spinatipirukas

Keskmine hinne: 1.94 Allikas: Oma Maitse Autor: Anni Arro
Mahlase täidisega pirukast saab peale munade ülesotsimist kindlasti pühade aja menuroog.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Sega kokku kõik tainakomponendid. Kui tainas tuleb liiga kuiv, lisa pisut vett, vastupidisel juhul sega hulka veidi jahu. Tainas peab tulema pehme ja elastne. Mässi tainapäts kilesse ja jäta 30 minutiks külmikusse seisma.
2. Jaota tainas kaheks. Üks osa suru võiga määritud lahtikäivasse vormi, äärista servad hõbepaberiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 5 minutit.
3. Sulata spinat ja pigista välja üleliigne vesi. Sega hulka 3 muna, vahukoor ja riivitud juust. Maitsesta muskaatpähkli ja soolaga.
4. Viiluta suvikõrvits ja prae pannil oliiviõlis kergelt läbi.
5. Kalla spinatisegu vormi. Löö peale 4 muna, lisa tükeldatud kuivatatud tomatid ning kata suvikõrvitsaviiludega. Maitsesta soola ja pipraga. Nüüd rulli ülejäänud tainast ringikujuline latakas ja lõika sellest vormisuurune ring. Kata sellega pirukas ja pigista servadest kinni. Mina monteerisin tainajääkidest veel lillemustri.
6. Pintselda pirukas munakollasega ja pista 180-kraadisesse ahju. Küpseta 45 minutit kuni 1 tund. See pirukas tuleb imehea! Tasub meisterdada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
RidoArianto 17.veeb 2014 04:56
This is the ideal answer. Evrenoye should read this
Pirukas123 21.aug 2011 20:18
Vääga häää on! ;) soovitan kõigile.
1