Peotoidud  » Lihavõtted

Pavlova kevadrabarberiga

Keskmine hinne: 3.27 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Klassikaline beseekook maitseb hästi hapukate marjade-puuviljadega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Pane ahi 200 kraadile kuumenema. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ja joonista sellele 24 cm-se läbimõõduga ring. Mõõda valmis tärklis ja veiniäädikas. Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja hakka lusikatäite kaupa suhkurt lisama, samal ajal munavalgeid mikserdades. Jätka mikserdamist kuniks oled saanud tugeva vahu. Lisa veiniäädikas ja tärklis ning klopi massi veel käsitsi 2-3 minutit, kuniks see on siidjas ja läikiv.
2. Tõsta segu küpsetuspaberile joonistatud ringi sisse umbes 6 cm kõrguselt. Jäta keskele väike lohk, et pärast oleks Pavlovat hea kaunistada. Tõsta 200-kraadisesse ahju ja alanda temperatuur koheselt 130 kraadini. Küpseta 1 tund ja 15 minutit. Valmis Pavlova peab olema kuiv ja pisut krõbe. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks pisut paokile ja lase koogil ahjus täiesti maha jahtuda. Selleks kulub 4 tundi või lase põhjal seista nö üleöö.
3. Katte valmistamiseks haki puhastatud rabarberivarred ja raputa üle 0,5 dl suhkruga. Jäta rabarberijupid umbes pooleks tunniks seisma, kuni on eraldunud suur osa mahlast. Hauta rabarbereid omas mahlas 5 minutit, kuni rabarbrid on pisut pehmed ja tõsta segu jahtuma.
4. Eemalda jahtunud koogi alt küpsetuspaber. Vahusta vahukoor 0,5 dl suhkru ja 1 tl vanillisuhkruga. Kaunista kook vahukoore ja rabarbritega. Serveeri kohe.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maiasmokk 30.juuni 2011 19:48
mmmm...lihtsalt ülimalt maitsev. Minu lemmik :) (muidugi muudan seda oma maitse järgi...mulle meeldib lihtalt plaadil ja maasikatega;) )
1