Peotoidud  » Lihavõtted

Lihavõttekook inglaste moodi

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Puuviljane kook meenutab mõneti jõulukeeksi. Seda kooki valmistatakse traditsiooniliselt Inglismaal, aga ka Iirimaal arvatavalt juba keskajast saadik. Martsipanist pallid sümboliseerivad 11 apostlit.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusaeg 55 min + küpsetamiseks 2 tundi

Kogus: 1 portsjon
Nõruta kirsid ja haki, sega muu hakitud puuviljaga. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, kaneel ja ingver. Vahusta või ja suhkur, lisa riivitud sidrunikoor. Lisa 1 muna ning 2 sl kuivainesegu. Jätka, kuni kõik munad ja kuivained on lisatud. Lõpuks lisa piim ja puuviljad. Rulli 200 g martsipanimassi tuhksuhkrusel laual kettaks (d 20 cm). Kata 20 cm koogivorm küpsetuspaberiga, suru pool tainast vormi. Tõsta peale martsipaniketas ja sellele ülejäänud tainas. Silu ühtlaseks. Küpseta pool tundi 175 ˚C ahjus. Keera kuumus 150 ˚C ja küpseta veel 1,5 tundi. Enne vormist võtmist lase jahtuda. Määri peale aprikoosidžemmi. Rulli 300–350 g martsipanist teine ketas ja tõsta koogile. Ülejäänud martsipanist vormi 11 palli ja kleebi koogile munavalgevahu abil.
Kogus 10-11 inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
zikgirl 17.nov 2012 22:31
Minu arust sobiks ka jõuluajal ja plaanin teistele sugulastele teha jõulu ajal. :)
zikgirl 17.nov 2012 22:28
Tegin veidi teistmoodi ja küpsetasin keeksivormis(sest muud koogivormi ei ole kodus) 1 tunni (küpses ilusti läbi). Aga väga maitsev sai. Mina kasutasin täisteranisujahu, pruuni suhkrut ja martsipani ei kasutanud panin veidi kondentspiima serveerimisel peale ja oli super hea :) soovitan
Mia 10.apr 2012 11:02
Tõeliselt luksuslik ja maitsev pühademaius. Piisab 400g martsipanist. Kokteilikirsid võib asendada külmutatud kirssidega, need annavad mõnusat hapukat aktsenti. Võibolla peaks küpsetusaeg pisut lühem olema?
1