Peotoidud  » Lihavõtted

Linnupiimatort II

Keskmine hinne: 3.53 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Õhulist magusat täidist mahendab mõrkjas kakaobiskviitpõhi. Ülejäänud munavalgetest saab valmistada beseeküpsiseid või -torti.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 1 tund 20 min + ahjus 20 min + tarretub 3–4 tundi

Kogus: 1 portsjon
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga, sega jahud küpsetuspulbri ja kakaoga, sõelu munavahu hulka. Vala tainas rasvainega määritud lahtikäivasse 26 cm koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit või kuni biskviit on küps (katsu tikuga). Jäta põhi jahtuma. Leota želatiinilehti külmas vees 10 min. Klopi munakollaseid suhkruga, kuni suhkur on lahustunud. Lisa piim, sega ja kuumuta nõrgal kuumusel, kuni kreem hakkab paksenema. Võta tulelt ja lahusta selles želatiin. Lase natuke jahtuda ja sega hulka sulatatud või ning tilguta pisut sidruniessentsi. Vala kreem vormi. Pane vähemalt 3–4 tunniks külmkappi. Glasuuri valmistamiseks murra šokolaad tükkideks, sega sulatatud võiga, lisa piim. Sega hästi läbi. Määri glasuur ühtlaselt koogile. Kaunistamiseks sega tuhksuhkur vähese sidrunimahlaga. Pane peene otsaga tordipritsi või kilekotti, millel lõika ots ära. Joonista tordile kaunistus.
Kogus 12 lõiku.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marge 08.juuli 2013 15:10
Olemasoleva kirjelduse järgi see kook välja ei tule. I - põhi on tavaline kakaobiskviit. Biskviiti küpsetada 200 kraadi juures, jääbki see kõva. Küsetasin 175 kraadi juures, 35 minutit. II - täidise sisse ei sobi 200g võid. See suur kogus võid tõesti tahkumisel jäi täidisega kihiti. Ilma võita on see täidis juba väga hea ja paremgi. Ja III- täidis valada esmalt vormi, lasta tahkuda pisut, ja siis põhi peale. Tardunud kook ümber keerata ja katta glasuuriga.
Siiri Kirikal 10.mai 2013 15:29
Üks leht želatiini kaalub 2,2 g. Vaata targad tabelid: http://toiduta-
re.ee/t%C3%B6%C3%B6-
riistad/targad_ta-
belid/D74B/#Kaalu
ja mahu vahekordade võrdlustabel
Rita 10.mai 2013 11:44
palju see grammides on 12 lehte želatiini
Vaffel 07.mai 2013 14:49
Tegin seda torti oma sünnipäevaks ja tuli ideaalne välja, kõik kiitsid :)
Kristina 30.märts 2013 09:32
Minul jäi oluliselt palju "linnupiima" üle. Ülejäägi otsustasin valada teisse kaussi ja ära tarretada - tulemuseks oli see, et või ja muna/piima segu kihistusid. Siit ka küsimus - kas nii palju võid on ikka vaja? Tumeda šokoladi osas soovitus - kasutage küpsetusshokoladi, sest 72%-line oli selgelt liiga "kõva" selle tordi jaoks :)
murrumutt 14.nov 2012 20:37
Mul kahjuks tordipõhi ebaõnnestus täielikult. Juba alguses tundus et kuivaine kogus on kuidagi suur ja nii oligi, et tuli umbes kolme sentimeetri paksune kuivanud leib. Ülemine pool koogist oli päris hea. Teen teinekord veel aga siis juba poole vähema jahuga. Hetkel hinne selline.
Helena 12.mai 2012 13:40
Sai eile seda torti tehtud ja väga väga hea tuli! :) Kõik ütlesid ainult kiidusõnu.
1