Peotoidud  » Lihavõtted

Tom & Jerry

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Kuum jook alkoholiga.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon
 Vahusta muna, lisa rumm ja konjak. Vala kuumakindlasse klaasi ja täida kuuma piimaga, puista peale riivitud muskaatpähklit.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mentor 18.märts 2006 08:05
Tom and Jerry Kokteil ei ole seotud kassi ja hiire multikaga, mis jõudis ekraanile 1940. aastate algul. Nimed on võetud 1821. aasta Pierce Egal teosest “ Life in London “, mis kirjutab Jerry Hawthorn’i ja tema sõbra Corintose Tom’i päevastest ja öistest seiklustest. Retsepti autor on loomulikult Jerry Thomas. Antud retsept ja valmistusviis ei ole päris autentsed Jerry Thomase valmistusretseptuuri-
ga. 4 cl bourbon või rye whiskey või brandy 2 cl rumm 1 muna 1 tl peensuhkur nelkpi-
par ( näpuotsatäis ) piim või vesi garneer: riivitud muskaatpähkel kruus või veinipokaal · mu-
nakollane, alkoholid, suhkur, vürts segatakse põhjalikult soojendatud kannus · munavalge vahustatakse kõvaks vahuks · vaht segatakse segusse · valatakse kruusi või veinipokaali · lisa-
takse maitse järgi kuum piim või vesi, segatakse · garnee-
ritakse Tradit-
siooniline talve jook, sama populaarne Ameerikas nagu kalkunipraad tänupühal või jõulude ajal laual. Heledate ja tumedate alkoholide kogust muudetakse vastavalt külaliste maitsele. Segu pikendatakse kuuma vee või piimaga või segu mõlemast, mis on enamuse eelistus. Kui valmistame ainult ühe alkoholiga, siis sarnaneb “ Egg Nog’iga “.
1