Peotoidud  » Lihavõtted

Sõir

Keskmine hinne: 4.39 Allikas: Targu talita Autor: Sirje Rekkor
Sõir sobib võileivakatteks, seda võib serveerida külma suupistena. Sobiv toit lihavõttelauale.
Piim kuumutada paksupõhjalises keedunõus keemiseni, lisada kohupiim ja kuumutada madalas kuumuses, kuni eraldub vadak (hallika varjundiga vedelik). Kohupiimamass panna sõelale ja nõrutada korralikult. Nõrutatud mass panna keedunõusse, lisada sulavõi ja segada. Lisada lahtisegatud muna, maitsestada soola ja köömnetega. Segu kuumutada paar minutit (keeta ei tohi!). Sõir panna vormi ja hoida serveerimiseni külmikus.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Viljar10 17.mai 2009 22:46
... arvan, et segatud massi enam uuesti kuumutada pole vaja, üleliigne vadak tuleb läbi räti välja.
Viljar10 17.mai 2009 22:45
Panin 2 muna ja 100 g võid samale kohupiima kogusele. Lisasin ka peenestatud pähklit. Massi panin kerge vajutuse alla köögirätiku sisse kurnale nõrguma.
inksupinksu 25.veeb 2008 16:52
tahtsin veel lisada, et ennem külma panekut keerutan ma sõira viiepiprasegu sees ning keeran siis kile sisse vorstiks. vot see on maailma parim piprajuust.
inksupinksu 25.veeb 2008 16:49
kuna mina teen kohupiima oma kitsepiimast, siis seda kohupiima ma enam teist korda piima sees ei kuumuta. ei näe sellel lihtsalt mõtet. surun lihtsalt kõik vedeliku korralikult välja.
mopsel 14.apr 2006 19:49
Sõira valmistamisel olen lisanud küüslaugupulbrit, sest meie perele ei meeldi köömned ja on ka väga maitsev.
enela 09.apr 2006 12:40
Olen seda rooga korduvalt teinud, on väga hea. Kuid mina valmistasin seda omavalmistatud kodusest kohupiimast. Kohupiima tuleb tõesti piima sees kuumutada (mitte keeta!), siis tekib temast toorjuust, rootslased nimetavad seda kessu'ks. Olen ka proovinud teha poe kohupiimast, kuid saadav toorjuustu mass tuleb väga väike ja arvestatava koguse sõira saamiseks vajalik kohupiima hulk päris suur. Enne sõira nõusse panemist on hea nõu seest teha külma veega märjaks, siis saab sõira sealt pärast hästi kätte.
pensionär 19.märts 2006 17:35
Kas ei või teha ainult kohupiimast, lisada või ja muna, köömned ja soola? On tingimata vaja piima kuumutada? Muide, kas see pole vana mulgimaa roog, tundub tuttav lapsepõl-
vest.
anid 20.märts 2005 16:58
Väga hea ja maitsev. Kergelt valmistatav ja eestimaine!
1