Peotoidud  » Lihavõtted

Marineeritud broilerimaks salatialusel

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri / 1997 Autor: Paprika
Seda salatit võid väga hästi pakkuda eelroana ka siis, kui põhiroaks on broiler, sest broilerimaksa maitse ei jää domineerima. Kui kasutad marinaadis oliiviõli ja veiniäädikat, omandab broilerimaks hanemaks meenutava peene maitse. 6 inimesele Sellest salatist saad kerge lõunaeine, kui pakud juurde muredat leiba või pikka saia ja jagad salati vaid neljaks portsjoniks.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
400 g broilerimaksa
2 sl oliiviõli
käharat lehtsalatit
veidi vesikressi
12 toorest shampinjoni
1 tl soola
tüümiani või petersellioksi
Marinaad:
3 sl oliiviõli
4 sl veiniäädikat või 2 sl värsket sidrunimahla
2 sl jahvatatud rosè pipart
1 1/2 sl värsket või 1 1/2 tl kuivatatud tüümiani
1. Sega marinaadiained omavahel ja lase maitsestuda.
2. Kuivata broilerimaksad majapidamispaberiga ja lõika väiksemateks tükkideks. Pruunista maksatükid õlis kuldseks. Kõige mahlasem on seest veidi punakas maks.
3. Pane maksatükid marinaadi jahtuma ja maitsestuma, kuni valmistad salatialuse.
4. Tõsta loputatud ja nõrutatud salatilehed taldrikutele ja aseta neile viilutatud shampinjonid.
5. Tõsta iga salatiportsjoni peale broilerimaksatükke. Maitsesta soola ja pipraga ja kaunista värske tüümianiga.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa