Peotoidud  » Lihavõtted

Kirsimarmelaadiga juustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Juustukoogid Autor: Lia Virkus
Hõrku kirsimarmelaadiga juustukooki saad küpsetada nii keeksivormis kui ka tavalises lahtikäivas koogivormis. Tänu poes müüdavatele külmutatud kivideta kirssidele saad seda maitsvat kooki valmistada aasta ringi.
Kirsid keeda marmelaadiks juba eelmisel päeval või vähemalt paar tundi enne koogi valmistamist – jahtudes
pakseneb marmelaad märkimisväärselt.
Valmistusaeg: üle 60 min

35 min + 1 tund ahjus + jahtumise aeg

Keeda valmis marmelaad. Selleks kuumuta kirsid keemiseni, lisa moosisuhkur ja keeda 20 minutit. Jäta tunniks-paariks jahtuma, marmelaad muutub jahtudes paksemaks.
Vooderda keeksivorm (27x10 cm, 7 cm sügav) või 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru vormi põhja.
Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega. Lisa ükshaaval munad ja jahu ning sega ühtlaseks. Vala pool täidisest
vormi küpsisepõhjale ja kata pind marmelaadikihiga (vähemalt kolmandik marmelaadist jäta kaunistamiseks).
Tõsta peale ülejäänud täidis. Küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund. Võta ahjust, lase jahtuda ja hoia soovitatavalt üle öö külmas. Serveerides tõsta kook alusele ja kaunista ülejäänud marmelaadiiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa