Peotoidud  » Lihavõtted

Pirnikook ingverikreemiga

Keskmine hinne: 4.22 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
See kook teeb halva ilma talumise alati kergemaks. Ükskõik kas ootan kevadet või esimest lund, kastaneid või sooja suvepäeva. Koogiisu lahendamise parim viis.
Valmistusaeg: 40-60 min

+ 30 minutit külmikus

1. Hõõru toasoe või suhkruga. Lisa muna, vahusta ja sega järk-järgult hulka jahu. Mätsi tainas pallikeseks ning aseta kiletatult umbes pooleks tunniks külmikusse.
2. Lõika pirnid viiludeks ja piserda üle sidrunimahlaga. Sulata šokolaad koos vahukoorega pisikeses potis. Samal ajal vispelda munakollased suhkruga heledaks vahuks. Vala munavahule šokolaadi- ja vahukooresegu ning riivi hulka sidrunikoort.
3. Ingveripuudutuseks riivi jupp kuldse koorega juurikat ja pigista mahl vahukooresegule. Timmi ingveri tugevus vastavalt oma soovile: kangemaks või mahedamaks. Liiga tagasihoidlik ei tasu olla, sest ülejäänu on magusamast magusam.
4. Suru tainas koogivormi ning aseta veel pooleks tunniks külmikusse. Lao pirniviilud põhjale, vala peale magus kattekraam ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta 180 °C ahjus 40 minutit.

Kogus 8 lõiku.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa