Peotoidud  » Lihavõtted

Klassikaline kuumutatud pasha

Keskmine hinne: 3.64 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
On maitse asi, valmistada pühadeks küpsetamata või küpsetatud pasha. Küpsetatud pasha valmib alati vormis ja see sisaldab muna. Küpsetamata pasha on aga sisuliselt vahukoorega segatud kohupiim, mis vormis seistes tahedamaks muutub. Vahel lisatakse vanu traditsioone meeles pidades ka sinna muna, kuid ilmtingimata vajalik see pole.  
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 12 tundi tahenemiseks

Kogus: 6 portsjonit

1. Vahusta munad suhkruga ja sega kohupiima hulka.
2. Sulata või ja lisa koos koorega kohupiimamassi hulka.
3. Kuumuta kohupiimasegu pidevalt segades kuumaveenõus kuni massi paksenemiseni (u 15 minutit).
4. Lisa sool, vanillisuhkur, rosinad, pähklid ja sukaad.
5. Tõsta mass marliga vooderdatud vormi ja aseta peale raskus.
6. Tõsta pasha sellise anuma kohale, kuhu saab nõrguda liigne vedelik.
7. Serveeri järgmisel päeval.

SOOVITUS:
* Pasha kuumutamiseks kasuta laiema põhjaga nõud, kus kuumus jaotub ühtlasemalt.
* Kui kasutad pasha valmistamisel magusat kohupiima, vähenda kindlasti suhkru kogust.

HEA TEADA:
Poekohupiima pole enamasti enam vaja läbi sõela suruda, sest see on juba kreemise koostisega. Kui aga kasutad näiteks turult ostetud sõmera konsistentsiga kohupiima, suru see enne pasha valmistatud läbi sõela, et vähendada teralisust. 

SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Riina 30.märts 2013 19:24
Tegin esimest korda pashat ja selle retsepti järgi, tuli väga hea. Lisanditeks panin seda, mis parasjagu kodus i oli. Ainuke küsimus tekkis massi kuumutamisega, mul kulus peaaaegu pool tundi kuni mass paksenema hakkas. Ei tea mis ma valesti tegin, kas kuumus oli liiga väike? Tegin madala kuumusega, kui 20 täis oli ja mass polnud paksenenud siis panin kõrgema kuumuse peale.
1