Peotoidud  » Lihavõtted

Sidrunine ricotta-kook

Keskmine hinne: 1.94 Allikas: Estover OÜ Autor: Kristel Vokk
Nii talvel kui kevadel äratavad tsitruselised meie meeled üles ning puhtalt mandariini või sidrunilõhn annab sellel ajal energiat – koogist siis rääkimata. Mina olen järjest rohkem hakanud armastama sidrunikooke, mis tasakaalustavad rammusaidki kõhutäisi.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Kuumuta ahi 180C-ni. Sulata või, purusta küpsised ning sega kõik kokku sh mandlijahu. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ning küpseta 10 minutit.
2. Samal ajal riivi sidrunikoor ning pressi sidrunitest mahl välja. Sega mikseriga ricotta, jogurt või hapukoor, suhkur, munad, maisitärklis, sidrunimahl ja sidrunikoor, kuni saad ühtlase, kuid suhteliselt vedela täidise. Vala segu küpsisepõhjale ning küpseta 180C juures 40 minutit, lülita ahi välja ning lase kinnises ajus veel 20 minutit jahtuda. Lase koogil täiesti maha jahtuda.
3. Sega kokku toasoe toorjuust, tuhksuhkur, vanillsuhkur ja sidrunimahl. Määri kate jahtunud koogile ning kaunista sidrunikoorte ja pärlsuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
silviana 26.apr 2013 16:42
näm- näm
1